Kuljače u strahu od krda goveda: Ako nadležni ne riješe problem, mi znamo šta ćemo uraditi

Oko 30 grla mjesecima problem za mještane paštrovskih sela iznad Svetog Stefana
12585 pregleda 6 komentar(a)
Bez kontrole tumaraju i putem, Foto: Vuk Lajović
Bez kontrole tumaraju i putem, Foto: Vuk Lajović

Ukoliko nadležni ne riješe problem, mi ćemo znati šta ćemo uraditi. To je poruka mještana paštrovskih sela Kuljače i Vojnići iznad Svetog Stefana, koje krdo goveda od nekih 30 grla mjesecima obilazi.

Oni tvrde da im goveda uništavaju imovinu, navodeći da dolaze iz cetinjskog sela Ugnji.

“Vlasnik ih tako pusti, oni dolaze do naših kuća, uništavaju nam imovinu. Ne smijemo iz kuća da izlazimo, jer jednostavno dolazite u situaciju da su u dvorištu po njih desetak. Vlasnik je neki Kapa i jednostavno ne vodi brigu o njima. Meni je bik od gotovo tonu uništio automobil”, ispričao je mještanin Branko Kuljača.

Prema njegovim riječima i turisti koji borave u kućama odlaze, jer goveda su svuda po selu.

“Nerijetko silaze čak i do Kamenova. Možete misliti kada vidite na desetinu grla stoke koje nesmetano šetaju. Obraćali smo se svima, od državnih veterinarskih inspekcije, budvanske Komunalne policije do policije, ali svi nam kažu da nijesu nadležni.

Ne znamo više od koga da tražimo pomoć. Sezona je u toku, a imamo krdo goveda koje nas teroriše svakodnevno, jer neko čije su vlasništvo ne želi da se brine o njima”, kazao je Kuljača.

On je rekao da su mještani na ivici strpljenja, te da ukoliko neko od nadležnih brzo ne reaguje, moraće sami da reaguju, da zaštite svoju imovinu.

Bonus video: