Kurbardović zastupao grad i porodičnu kompaniju?

Agencija nije odgovorila na pitanja koja su joj poslata 24. decembra
1313 pregleda 0 komentar(a)
Sala Skupštine opštine Rožaje, Foto: Rozaje.me
Sala Skupštine opštine Rožaje, Foto: Rozaje.me

Agencija za sprečavanje korupcije ne odgovara da li je pokretala postupak protiv odbornika Bošnjačke stranke (BS) u Skupštini opštine Rožaje Besima Kurbardovića zbog sumnje da je prekšrio Zakon o sprečavanju korupcije.

Kurbardović se u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS) vodi kao osnivač i ovlašćeni zastupnik rožajskog “Selena”.

Zakonom je propisano da javni funkcioner ne može biti, između ostaloga, ovlašćeni zastupnik ili izvršni direktor u privrednom društvu i da je u roku od 30 dana po imenovanju trebalo da podnese ostavku.

Zbog kršenja Zakona zaprijećena je novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

“Vijesti” su 24. decembra pitale instituciju na čijem je čelu Sreten Radonjić da li su protiv odbornika BS pokretali postupak, koji je njegov ishod a ako nisu, zašto nisu.

Kurbardović je u imovinskom kartonu prijavio da je vlasnik 50 odsto “Selena”, kompanije čija je djelatnost proizvodnja proizvoda od drveta, plute, slame i pruća.

Izvršni direktor kompanije je Selvedin Kurbardović, a među osnivačima je i Ramiz Kurbardović.

Iz Poreske uprave kazali su “Vijestima” da je prije šest godina izvršena posljednja izmjena vezana za učešće odbornika u “Selenu”.

“Posljednja izmjena izvršena u registracionim podacima privrednog subjekta doo ‘Selen’ Rožaje, a koja se odnosila na lice Besima Kurbardovića, izvršena je dana 23. 2. 2012. godine, i to u dijelu izmjena udjela u vlasničkoj strukturi”, kazali su iz institucije na čijem je čelu Miomir M. Mugoša.

Ova kompanija registrovana je u maju 2006. godine.

Kada su njegovi prihodi u pitanju, Kurbardović je prijavio 110 eura mjesečno kao odbornik u SO Rožaje i nepunih 100 eura iz privrednog društva.

On je nije odborio Agenciji uvid u bankarske račune.

Kurbardović je bio deseti na izbornoj listi Bošnjačke stranke na izborima u Rožajama, koji su održani 27. maja.

Stranka Rafeta Husovića je na ovim izborima osvojila apsolutnu vlast i u gradskom parlamentu imaju 19 od 34 odborničkih mjesta.

500 do 2.000 eura iznosi novčana kazna za kršenje Zakona o sprečavanju korupcije. Zakonom je propisano da javni funkcioner ne može biti, između ostaloga, ovlašćeni zastupnik ili izvršni direktor u privrednom društvu. On je dužan da u roku od 30 dana od dana imenovanja na jednu od tih funkcija podnese ostavku

Bonus video: