Kurs brzog čitanja i u Podgorici

Za minutu čitamo oko 140 riječi, pamtimo nešto preko trećinu. Clj kursa je do 350 riječi, i minimum 40 odsto zapamćenog sadržaja
400 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.11.2011. 20:37h

Prvi put u Podgorici, u dva dana vikenda, održava se kurs brzog čitanja.

Odluka o zalaženju u dubine svijesti i osposobljavanju kako za isto vrijeme pročitati i zapamtiti najmanje duplo veću količinu podataka sa papira.

Igor Rakić iz Škole intelektualih vještina kaže da se problemi sa čitanjem i učenjem javljaju jer niko, zapravo, ne objašnjava kako se to radi.

U vremenu kada se nova knjiga štampa na svake dvije sekunde i uči se dok se živi, polaznici kurseva su uglavnom novinari, advokati, političari, zaposleni u finansijama, oni koji barataju sa tekstovima i podacima.

Na kursu, takođe, ima i studenata.

Brzo čitanje najbrže uče djeca

"Imali smo razne vježbe, sa štapićem. A onda smo uz pomoć jedni drugih uspjeli da natjeramo svoje oči da rade ono što mi želimo, i uspjeli smo sebe da motivišemo , i da učenje i čitanje učinimo zanimljivijim", kazala je polaznica kursa Vanja Popović

Za minut čitamo oko 140 riječi, pamtimo nešto preko trećinu. Clj kursa je do 350 riječi, i minimum 40 odsto zapamćenog sadržaja.

Recepti su napisani u savremenoj psihologiji.

Iako žene imaju bolju moć zapažanja, daju isti rezultat kao muškarci. Ipak, brzo čitanje najbrže uče djeca.

Najstariji uspješni polaznik Škole imao je 86 godina.

Bonus video: