Kusovac odustaje od otvorenog bazena - Mandraća

„Pod velikim znakom pitanja će biti otvoreni bazen, da li će ga uopšte biti jer se radi izmjena Državne studije lokacije za Sektor 22 i 23 a koja obuhvata i prostor kod za Sportske dvorane Župa koja treba da se rekonstruiše i da se tamo dobije zatvoreni bazen"
2922 pregleda 0 komentar(a)
Sa obilaska u Belanima, Foto: Dragan Redžo
Sa obilaska u Belanima, Foto: Dragan Redžo

Gradonačelnik Tivta Siniša Kusovac (DPS) i potpredsjednik te Opštine Dejan Maslovar (SD), obišli su radove na izgradnji prve faze šetališta lungo mare na Belanima, odnosno kompeksa sportskih terena u Donjoj Lastvi, ukupne vrijednosti skoro 700.000 eura.

Na Belanama kompanija MCG iz Podgorice gradi skoro pola miliona eura vrijednu prvu fazu novog obalnog šetališta na potezu od ulaza u gradsku marinu Kalimanj do kapije kompleksa Župa, ukupne dužine 396 metara. Nakon završetka zemljanih i radova na pripremi terena, u toku su betonski radovi na gradnji novih obalnih i potpornih zidova, žardinjera i postavjenje instalacija. Ugovoreni rok za završetak prve faze posla na Belanima je 4 mjeseca, a plan Opštine je da čitav ovaj dio obale uredi u još dvije faze i ovdje uloži ukupno skoro 2 miliona eura. Iako projekat koji je uradilo JP Morsko Dobro za Belane podrazumijeva i gradnju u drugoj i trećoj fazi i otvorenog bazena- mandraća na šipovima što inače, tivatska DPS vlast građanima obećava još od 2009., gradonačenik Kusovac je međutim, najavio da će se od otvorenog bazena na Belanima najvjerovatnije odustati.

„Pod velikim znakom pitanja će biti otvoreni bazen, da li će ga uopšte biti jer se radi izmjena Državne studije lokacije za Sektor 22 i 23 a koja obuhvata i prostor kod za Sportske dvorane Župa koja treba da se rekonstruiše i da se tamo dobije zatvoreni bazen. Tako da smo mišljenja da ćemo najvjerovatnije odustati od otvorenog bazena na Belanima i da će to biti pravo šetalište lungo mare.“-kazao je novinarima Kusovac.

On je izrazio očekivanje da će radovi na prvoj fazi obbžalnog šetališta Belane nad kojima nadzor obavlja podgorička firma “Civil Engineer”, biti završeni u predviđenom roku, do kraja januara naredne godine.

“Nadamo se da će nas i vrijeme poslužiti i da se do januara ovaj projekat privede kraju. Svako kvalitetno i atraktivno turističko mjesto kakvo je Tivat, zaslužuje isto takvo šetalište. “ – kazao je Kusdovac dodajući da će nova promenada preko šetališta u gradskoj marini Kalimanj, biti povezana i činiti cjelinu sa već postojećim šetalištem preko gradske plaže do rine Pine i daljjže preko Porto Montenegra, do Donje Lastve.

U tom tivatskom naselju trenutno se gradi se novi kompleks sportskih terena vrijedan oko 200 hiljada eura čije su gradilište jučč takođe obišli Kusovac i Maslovar. Tivatska firma “Iva put” ovdje na površini od oko 3.000 kvadrata uređuje fudbalski teren sa vještačkom travom, kao i igralište za rukomet, košarku i odbojku, te sa dječije igralište sa propratnim mobilijarom. Gradi se i jedan pomoćni objekat površine 83 metra kvadratna koji će sadržati svlačionice, toalete i manju kafeteriju.

“Tivat teži ka elitnom turizmu, ali da ovim projektom u Donjoj Lastvi pokazujemo da se ne radi samo o centru grada već i o ovakvim detaljima. Zato smo danas ovdje, da pokažemo da se radi sportski kompleks vrijednosti od oko 200 hiljada, a siguran sam da će ovaj kraj, kao i cijeli grad, ovdje dobiti jedno elitno mjesto za zabavu i rekreaciju građana. Mislim da je to u današnje vrijeme glavni zadatak da im obezbijedi takve uslove, da bi bili ravnopravni u svim djelovima. Nadam se da nećemo stati na ovome, a ovo će biti jedan od primjera kako ćemo nastaviti dalje da radimo.“-kazao je potpredjsienik tivatske Opštine Dejan Maslovar. Kako se čulo, rok za završetak novog sportsko—rekrativnog kompleksa u Donjoj Lastvi je 90 dana a opštinari očekuju da on bude svečano otvoren pred dan Opštine Tivat 21. novembar.

Bonus video: