Kvalitetna fotografija najefikasniji promoter Orjena

"Veče planinske fotografije" je događaj iz zajedničkog programa "Orjen, planina kraj mora", čiji je koordinator Agencija za razvoj i zaštitu Orjena
191 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2018. 14:04h

"Veče planinske fotografije", naziv je programa koji je u organizovan u prostoru NVO "Orka".

Uz projekciju odabranih fotografija, govorili su Željko Starčević (Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i PK "Subra") i profesionalni fotograf Isidor Stankov.

"Jedna fotografija zamjenjuje hiljadu riječi, te ta je zbog toga kvalitetna fotografija, uz kratki popratni tekst, najefikasniji promoter planine Orjen", ustvrdio je Starčević.

U projekciji blizu 200 najzanimljivijih fotografija, prikazao je ovu planinu iz različitih aspekata, kroz spektakularne panorame, fotografije ljudi, ali i životinja u planini, fotografije munike-biljnog simbola Orjena, odnosno kamena i tradicionalne gradnje u kamenu, kao drugog važnog simbola ove kraške dinarske planine.

Stankov je govorio o mogućnostima i ograničenjima profesionalne i amaterske foto-opreme, naglasivši da su tehničke mogućnosti današnjih najprostijih foto-aparata i mobilnih telefona toliko uznapredovale, da se uz malo truda i strpljenja i sa njima mogu dobiti sasvim dobri rezultati.

"Nasuprot toga, profesionalna oprema vrijedi jedino uz adekvatno znanje o korišćenju, a u protivnom je ne bi trebalo ni nabavljati, kako zbog pozamašne cijene, tako zbog težine i gabarita, ali ponajviše zbog završnog proizvoda-fotografije, koja će bez dovoljno znanja korisnika najčešće biti lošija od one sapuno jednostavnijih i jeftinijih uređaja", istvrdio je Stankov..

"Veče planinske fotografije" je događaj iz zajedničkog programa "Orjen, planina kraj mora", čiji je koordinator Agencija za razvoj i zaštitu Orjena.

Galerija

Bonus video: