Kvar nije saniran, mještani dijela Zabjela i dalje bez signala

Više od 1.000 korisnika od 19. novembra bez fiksnog telefona, interneta i kablovske
74 pregleda 6 komentar(a)
Vanja Đurišić, Jerevanska ulica, Foto: Privatna arhiva
Vanja Đurišić, Jerevanska ulica, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.11.2017. 07:25h

Porodica Đurišić, optužila je radnike Crnogorskog Telekoma da su u petak oko 18 časova pokušali da “pod okriljem noći poprave kvar u Jerevanskoj ulici na Zabjelu na njihovoj imovini”.

“Pod okriljem noći, bez podrške policije i inspekcija, bukvalno su se došunjali radnici Telekoma i započeli kopanje na našoj imovini. Nekoliko njih je čuvalo stražu da ne naiđemo, a ostali su kopali”, tvrdi Danijela Đurišić.

Zbog prekida na telekomunikacionim kablovima 19. novembra, na parceli zbog koje se porodica Đurišić spori sa Glavnim gradom, više od 1.000 korisnika ostalo je bez fiksnog telefona, interneta i kablovske televizije.

Iz Telekoma su optužili Vanju Đurišića da je prekinuo kablove, a on je to negirao.

Supruga Vanje, Danijela Đurišić, kazala je da je porodica zbog dešavanja u petak, kao i prije mjesec dana, u policiji podnijela prekršajnu prijavu.

“Saopšteno nam da je prijava predata sudiji Tanji Knežević u Osnovnom državnom tužilaštvu. Dok su radnici Telekoma u petak bili na našoj imovini, Vanja se nalazio u Upravi policije i pisao prijavu protiv nadležnih u Telekomu, koji su već jednom u toku dana pokušali da rade na našoj zemlji”, tvrdi Đurišić.

Ona je kazala da je njen suprug nakon toga, došao na lice mjesta i da je došlo do prepirke sa radnicima Telekoma, a da je teži incident spriječila policija. Radnici Telekoma nakon što su utvrdili gdje je kvar nastao, pokušali su da ga saniraju, ali ih je u tome spriječio Vanja Đurišić.

Iz Telekoma su tražili od Uprave za inspekcijske poslove da “postupi po zakonu i obezbijedi uslove za otklanjanje kvara”, a protiv Đurišića su podnijeli krivične prijave zbog uništenje i oštećenje javnih uređaja.

Iz preduzeća „Vodovod i kanalizacija” naveli su da su telefonske linije u njihovoj zgradi na Zabjelu u kvaru, zbog toga što je Vanja Đurišić oštetio kabal u tom naselju, a da građani kvar mogu prijaviti na broj telefona 067- 349 605, koji je dostupan 24 časa.

Iz Telekoma su najavili da će mještani, koji su bez signala, kada bude saniran kvar, imati mjesec dana besplatno servise.

Bonus video: