Lacmanović poručio Gjokaju: Ne krijte se iza vjere, dajte argumente

Član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka odgovorio predsjedniku tijela
197 pregleda 3 komentar(a)
Radenko lacmanović, Foto: Zoran Đurić
Radenko lacmanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.06.2018. 19:38h

Član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka Radenko Lacmanović saopštio je da je “sramno to što se predsjednik Savjeta Muhamed Gjokaj u nedostatku argumenata brani imenom i prezimenom, odnosno nacionalnom i vjerskom pripadnošću.

Lacmanović je nedavno pisao predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću i šefovima poslaničkih klubova, obavještavajući ih da “Gjokaj na sjednicama Savjeta sprovodi pravno nasilje i teror”, da ne dopušta izmjene dnevnog reda, ali ni pristup audio snimcima zasjedanja.

Gjokaj je nakon toga optužio Lacmanovića i novinare “Vijesti” i “Dana” Milu Radulović i Milana Sekulovića da ga napadaju na vjerskoj osnovi.

“Podsjetiću kolegu Gjokaja da je upravo zahvaljujući mom glasu primljen u Agenciju kao kontrolor”, poručio je Lacmanović.

Komentarišući Gjokajeve optužbe za opstrukciju rada Agencije, te da se na radnom mjestu ne zadržava mnogo, Lacmanović poručuje da “unaprijed potpisuje svaku ocjenu kolega u Agenciji o svom radu”.

“Postoji barem pet audio snimaka gdje predsjednik Savjeta kaže da mi se divi kako sam pripremljen za sjednice i da mi ništa ne može promaći. Ja tako nešto nikada nisam rekao kolegi Gjokaju, jer to ne bi odgovaralo činjeničnom stanju. Podsjećam kolegu Gjokaja da meni ovo nije zadnji mandat, jer bi to značilo da sam imao prednji. Morao bi da zna da sam imao prvi, te da mi je ovo posljednji mandat. Konačno, kolega Gjokaj je u reagovanju skoro korektno citirao član 15 Pravila o radu Agencije u kojem se između ostalog navodi da se dnevni red utvrđuje i na predlog člana Savjeta. Svjesno je prećutao član 18 pomenutog Pravilnika u kojem se kaže da član Savjeta ima pravo da zatraži da mu dnevni red bude obrazložen, te da isti dopuni”, poručuje Lacmanović.

Dodaje da je notorna neistina da je komentarisao prvostepene presude:”Već pravosnažnu presudu Višeg suda po kojoj je bivši direktor Agencije Bojan Obrenović nezakonito smijenjen. O troškovima, koje će Agencija imati, javnost će biti u prilici da se upozna za koji mjesec”.

Bonus video: