Lalošević: Barani, čelnici Opštine i Ministarstva prosvjete pokazali koliko im je stalo do vašeg mišljenja

"Obistinila se naša slutnja da će neki loši đaci barske gimnazije uništiti ono što su stvarali oni najbolji"
2380 pregleda 4 komentar(a)
"Za gradnju smo vrtića, ali ne na ovoj lokaciji", Foto: Radomir Petrić
"Za gradnju smo vrtića, ali ne na ovoj lokaciji", Foto: Radomir Petrić

Čelnici opštine Bar i Ministarstvo prosvjete uklanjanjem čempresa iz dvorišta barske gimnazije pokazali su koliko im je stalo do građanskih inicijativa, ocijenio je odbornik Socijalističke narodne partije (SNP) u Skupštini opštine Bar Vasilije Lalošević.

Rano jutros počela je sječa čempresa ispred barske gimnazije, a policija je zbog protesta privela nekoliko demonstranata, a neki građani su i iznošeni sa mjesta budućeg gradilišta.

"Bunt građana Bara protiv sječe borova i uništavanja gimnazijskih amfiteatara, tzv.krugova, bila je jedinstvena inicijativa pokreta "Građanska akcija" koja je bez ikakve političke konotacije osvježila Bar i dala nadu da u ovom gradu postoji hrabrost, mladalački bunt i vizija grada punog solidarnosti, ekonomskog blagostanja i prosperiteta. Nažalost, ta iluzija o postojanju respekta prema svojim građanima i njihovom demokratskom nastojanju da kroz dijalog iskažu svoje ideje, jutros se raspršila uz zvuke motornih testera", navodi se u saopštenju Laloševića.

Dodao je da je o brojnom prisustvu pripadnika policije izlišno govoriti, i da se valja zapitati "jesu li ovako angažovani u borbi protiv brojnih pošasti društva".

"Ova građanska inicijativa je u suštinskom smislu bila vrijednija nego brojne odluke koje je barski parlament donosio u minulom periodu ili će ih donositi. Nije vrijedjelo upozorenje vlastima da zastanu malo i saslušaju glas naroda. Kulturne manifestacije, umjetnički performansi koje su ovi mladi ljudi osmislili, davali su jedan plemeniti i avangardni ton čitavoj tzv.'"čempres revoluciji"", navodi Lalošević.

Odbornik SNP-a dodaje da građani jesu za izgradnju vrtića, ali ne na ovoj lokaciji.

"S obzirom da se uništava višedecenijski simbol mladosti Bara, kultno mjesto dvorišta gimnazije, na kojem su generacije odrastale. Pogotovo zato što u Baru postoji mnogo drugih, povoljnijih lokacija. Tako se obistinila naša slutnja da će neki loši đaci barske gimnazije uništiti ono što su stvarali oni najbolji", zaključio je Lalošević.

Bonus video: