Lazar Dašić osvojio srebrnu medalju na gastronomskom međunarodnom takmičenju u Tirani

"Kao Lazarov mentor jako sam zadovoljan, jer je konkurencija bila izuzetno jaka, što potvrđuje sam broj učesnika", rekao je “Vijestima” profesor škole Dejan Aleksić.
1556 pregleda 0 komentar(a)
Lazar Dašić, Foto: Lazar Dašić
Lazar Dašić, Foto: Lazar Dašić

Lazar Dašić, učenik IV-5 odjeljenja tehničara kulinarstva Srednje ekonomsko ugostiteljske škole, osvojio je srebrnu medalju za pripremu nacionalnog jela na velikom gastronomskom međunarodnom takmičenju u Tirani gdje je bio jedini takmičar predstavnik Crne Gore. U kategoriji juniora gdje je imao 40 konkurenata, Lazar je medalju osvojio za svoju heljdopitu sa Durmitora, a kuriozitet je da je, kao “čempresar” od prvog dana nedavnih građanskih protesta u Baru, plaketu primio sa bedžom “Držati uspravno”.

"Kao Lazarov mentor jako sam zadovoljan, jer je konkurencija bila izuzetno jaka, što potvrđuje sam broj učesnika. Lazar je do sada učestvovao na više državnih prvenstava gdje je za našu školu osvajao medalje i ponosan sam na njega. Fotografije nagrađene pite nažalost nemamo jer su je odmah pojeli. Kao jedini predstavnici Crne Gore na ovom takmičenju, predstavili smo našu zemlju u pravom svijetlu, zahvaljujem se albanskoj asocijaciji kulinara na pozivu i ukazanom povjerenju", rekao je “Vijestima” profesor škole Dejan Aleksić.

Aleksić i DašićAleksić i Dašić

Aleksic je inače na takmičenju bio i sudija u klasi seniora, za što je od organizatora dobio zlatnu medalju, a kao podrška takmičenju, u Tirani je bio i Vuko Mitrović, predsjednik Asocijacije udruženja šefova kuhinja Crne Gore.

Dvodnevno takmičenje gastronoma u Tirani okupilo je preko 100 takmičara u kategorijama juniora i seniora iz Italije, Izraela, Hrvatske, Makedonije, Palestine, Albanije i Crne Gore.

Bonus video: