Lazaru Ičeviću zlato u Splitu

Ičević je učenik IV razreda, smjer tehničar kulinarstva, a mentorka mu je profesorica Mirjana Vukčević
1744 pregleda 1 komentar(a)
Ičević (desno) i Maraš
Ičević (desno) i Maraš

Učenik Škole za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić” iz Podgorice Lazar Ičević osvojio je prvo mjesto u takmičenju iz kulinarstva održanom u Splitu.

Ičević je učenik IV razreda, smjer tehničar kulinarstva, a mentorka mu je profesorica Mirjana Vukčević.

Kako je saopšteno iz škole, u Splitu je od 11. do 16. novembra održana godišnja AEHT (European assocation of hotel and tourism schools) konferencija evropskog udruženja ugostiteljsko-turističkih škola u čijem članstvu je više od 300 ugostiteljskih i turističkih škola.

“Svrha postojanja AEHT-e je razmjena iskustava i saradnja učenika iz različitih država, jezika i kultura kroz timski rad, stvaranje novih poznanstava i veza među učenicima. Ove godine takmičilo su se učenici iz 29 država, odnosno njih 600”, pojašnjeno je iz te ustanove.

U sklopu AEHT-a, naveli su, održava se prestižno takmičenje u deset turističkih i ugostiteljskih disciplina.

“U hotelskom menadžmentu, poslovanju recepcije, barskom posluživanju, posluživanju vina, pripremanju koktela, dehatlonu ili kuvarskom takmičenju iz više vještina, restoranskom usluživanja, predstavljanju destinacije, poslastičarstvu i kulinarstvu”.

Crnu Goru je predstavljala škola “Sergije Stanić”, a takmičio se učenik četvrtog razreda, smjera tehničar usluživanja, Marko Maraš, koji je u disciplini restoransko usluživanje osvojio šesto mjesto.

Bonus video: