"Leći ćemo na cestu i nećemo dati da se reže"

“Opština se ne pita sa onim što se dešava na njenom terenu”
5 komentar(a)
Polje, Bar, Foto: Radomir Petrić
Polje, Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 14.03.2016. 19:55h

Mještani barskog naselja Polje saopštili su da se protive najavljenom rezanju glavnog puta kroz naselje, radi polaganja kablova za trafo-stanicu (TS) 35/10kv Popovići. Radi se o trasi dugoj oko 250 metara, od krivine kod “Cerova”, pored Auto-kuće Šćekić, sve do trafo-stanice.

Predsjednik Odbora MZ Bar II Zoran Vojvodić rekao je “Vijestima” da niko od mještana nije protiv tih radova, ali “ne tuda kuda su zamislili“.

“Zašto ovako devastirati prostor i našu ključnu saobraćajnicu kroz naselje, kad ima šanse da se to uradi pored puta, gdje se može izgraditi još jedna saobraćajna traka, a ne iskopati kanal, metar širine. Ne sumnjamo da izvođač i investitor imaju urednu dokumentaciju, no to je čisto administrativan prisrup, bez uvida u stanje na terenu i posljedice ovakvih radnji. U revizijama takvih projekata nije bilo učešća MZ, vjerovatno ni Opštine i odbor MZ nije saglasan sa ovakvim rješenjem”, rekao je Vojvodić.

Mještani su protestovali u subotu prilikom iscrtavanja trase rova u sredini puta, u koji treba da budu položeni kablovi.

Pozvana je i komunalna policija čiji su službenici radnicima izvođača, podgoričkog BEMAX-a - zabranili nastavak radova dok im ne pokažu dozvolu za rad.

“Vijestima” je u Opštini juče nezvanično rečeno da Elektrodistribucija Bar i EPCG za radove imaju odobrenje Sekretarijata za uređenje prostora.

Rješenje je izdato 16. januara, na osnovu građevinske dozvole Ministarstva održivog razvoja.

Uprkos tome, radovi juče nisu nastavljeni.

Vojvodić je rekao da je lično spriječio radnike da počnu sa rezanjem puta.

“Pozivamo lokalnu samoupravu da reaguje i u kontaktu sa Ministarstvom pronađe rješenje prihvatljivo za sve. U protivnom, leći ćemo na cestu i nećemo dati da se ona reže”, kazao je Vojvodić.

Bonus video: