Ledinić iz Njemačke upravlja rožajskim selom

Hajrudin smatra da Mjesnu zajednicu može voditi iz Njemačke. On je zaslužan što je u selu asfaltiran put, pamte ga po humanitarnim akcijama
208 pregleda 19 komentar(a)
Hajrudin Ledinić
Hajrudin Ledinić
Ažurirano: 14.04.2015. 19:37h

Funkciju predsjednika Mjesne zajednice Radetina obavlja Hajrudin Ledinić koji duže od 15 godina živi i radi u Njemačkoj.

U istoriji Rožaja je presedan da MZ vodi osoba koja se fizički nalazi u inostranstvu i koja svega nekoliko puta godišnje dolazi u rodno mjesto.

Mještani Radetine ističu da je Hajrudinov izbor zakonski legitiman jedino iz razloga što se on nalazi u biračkom spisku.

„Tehnički i pravno to rješenje je smiješno. To je isto kao da sam ja sada u Njemačkoj, a da ručam u Rožajama. Jednostavno je neizvodljivo“, rekao je „Vijestima“ jedan Radetinac koji nije želio da mu se pominje ime zbog „dobrosusjedskih odnosa“.

Hajrudinov brat Hajran je odbornik Bošnjačke stranke u lokalnom parlamentu. On vjeruje da je i to njegova zasluga

Ledinića je imenovao mjesni odbor u kojem većinu čine članovi vladajuće Bošnjačke stranke. On je navodno BS dao značajnu donaciju prije izbora.

„ Hajrudin je u Njemačkoj uspješan preduzetnik. Poveo je tamo porodicu, roditelje, braću. Pečate MZ je ostavio rođakuZećiru Lediniću kojeg je i ovlastio za neke poslove“, kazali su mještani koji su dodali da Hajrudin finansijski pomaže rođake i partijske istomišljenike.

„Da nije toga ne bi ni bio predsjednik MZ. Danas se parama može sve. Ako imaš novac, imaš i moć“, rekao je jedan ugledni Radetinac.

Hajrudin vjeruje da je na čelo MZ imenovan zbog sopstvenih zasluga.

„To selo je prethodna vlast potpuno zanemarila. Šta god je trebalo, ja sam za selo uradio. Nekoliko desetina hiljada eura sam platio za rekonstrukciju džamije. Sa prijateljima sam izgradio četiri do pet kilometara puta, dao 70. 000 eura za izgradnju mosta, pomogao mnoge druge stvari“, rekao je Hajrudin .

Za vrijeme zimske elementarne nepogode, istakao je, prije nekoliko godina uplatio je Crnoj Gori dvije hiljade eura. Prije nekoliko mjeseci je sa Mešom Omerovićem, na molbu Željka Stamatovića, sa 7. 000 eura finansirao crnogorske karatiste na takmičenju u Njemačkoj.

Hajrudin tvrdi da nije finansijski pomagao Bošnjačku stranku, već da je rukovodstvo te partije prepoznalo njegove kvalitete.

Njegov brat Hajran je odbornik Bošnjačke stranke u lokalnom parlamentu. Hajrudin vjeruje da je i to njegova zasluga.

„Cijene ljudi i mene i ono što sam uradio. Jedino prethodna vlast to nije umjela da cijeni“, rekao je Hajrudin .

Hajrudin smatra da Mjesnu zajednicu može voditi iz Njemačke.

Opunomoćio sam brata od strica Zećira Ledinića da me mijenja dok nisam tu. Najlogičnije je bilo da njega odaberem jer je njegov brat Esnaf moj zamjenik. Sve poslove oni završavaju uz konsultacije sa mnom“, rekao je Ledinić.

Honsić nije informisan ko je predsjednik Mjesne zajednice Radetina

Sekretar Sekretarijata za mjesne zajednice Vehbija Honsić je „Vijestima“ rekao da je imenovan krajem prošle godine, te da nije upoznat ko je predsjednik MZ Radetina, niti da li on živi i radi u Njemačkoj.

Honsić je najavio da će se do petka informisati i prokomentarisati slučaj. Ubrzo nakon toga „Vijesti“ je kontaktirao Hajrudin iz Njemačke.

Bonus video: