Legalizacija poslije povraćaja - Vijesti.me
"PREVARIO GA GLAVNI GRAD"

Legalizacija poslije povraćaja

“Ispada da sam godinama plaćao legalizaciju, porez, a sada kažu da nemaju obaveze prema meni”, istakao je Radović, koji je Glavnom gradu uplatio 2.320 eura za legalizaciju, odnosno godišnje od 2004. do 2010. od 330 do 440 eura.

mještani Zagorič
mještani Zagorič (Foto: Zoran Đurić)

Mještanin park šume u Zagoriču Žarko Radović ogorčen je na nadležne iz Glavnog grada, jer smatra da su ga godinama dovodili u zabludu za zemljište u tom naselju, na kojem je napravio kuću 2000. godine.

On je juče dobio odgovor iz Skupštine glavnog grada, u kojem je navedeno da je iz Direkcije za imovinu saopšteno da su povraćaj zemljišta porodice Stamatović i Vučinić pokrenule 2005. godine.

“U dopisu direktora Direkciji za imovinu Mladena Ilića Skupštini, a povodom moga problema, naveden je i taj podatak. To je prvi put da čujem da su tada pokrenuli povraćaj zemljišta. Godinama nakon toga, tačnije od 2004. do 2010. plaćao sam legalizaciju”, istakao je Radović.

On je kazao da se osjeća obmanutim i prevarenim od institucija.

“Ispada da sam godinama plaćao legalizaciju, porez, a sada kažu da nemaju obaveze prema meni”, istakao je Radović. On je Glavnom gradu uplatio 2.320 eura za legalizaciju, odnosno godišnje od 2004. do 2010. od 330 do 440 eura.

“Nisam dobio odgovor zašto nijesu produžili ugovor. Novac je najmanji problem, svjesno moju petočlanu porodicu žele da pretvore u socijalni slučaj. Kada sam ušao u proces legalizacije, nadao sam se da time rješavam moj problem”, istakao je Radović. Mještani iz Zagoriča protestuju preko dva mjeseca, po presudama treba da plate kvadrat zemljišta od 35 do 40 eura Vučinićima i Stamatovićima, kojima je vraćeno 285 000 metara kvadratnih zemljišta.