Lekić: U četiri podgoričke škole planirani su radovi vrijedni više od 100.000 eura

Neki od radova, kako je najavljeno, počeće tokom proljeća, a neki tokom ljeta, u zavisnosti od vrste radova, odnosno od toga da li bi ugrožavali redovan nastavni proces ili ne
1632 pregleda 2 komentar(a)
Lekić, Foto: Ministarstvo prosvjete
Lekić, Foto: Ministarstvo prosvjete

U četiri podgoričke škole planirani su radovi vrijedni više od 100 hiljada eura, saopštila je portparolka Ministarstva prosvjete Milica Lekić.

U školama “Štampar Makarije” i “Oktoih” planirana je rekonstrukcija sala, a u školi “Pavle Rovinski” parketa u učionicama i fasade.

Radovi su planirani i u školi “Vladika Danilo”.

Neki od radova, kako je najavljeno, počeće tokom proljeća, a neki tokom ljeta, u zavisnosti od vrste radova, odnosno od toga da li bi ugrožavali redovan nastavni proces ili ne.

"Ukupno, u toku su ili su nedavno završene investicije, samo u sportsku školsku infrastrukturu, od milion eura", istakla je Lekić.

Kako je rekla, Ministarstvo prosvjete planira veliki investicioni ciklus ne samo u školama u Glavnom gradu već i šire.

"Prošle godine izvođeni su radovi na preko 100 objekata, a očekujemo da i ove godine budu izvođeni radovi na sličnom broju objekata širom Crne Gore. Budžet za investicije u Ministarstvu je ove godine povećan za oko 30 odsto u odnosu na prethodnu, i usmjeravaćemo ga kako na planirane investicije tako i na potrebe škola koje se budu "u hodu" otvarale", poručila je Lekić.

U školu "Štampar Makarije" i "Oktoih", kako je saopšteno, biće uloženo po 30-ak hiljada eura od Ministarstva prosvjete i otprilike još toliko od Ministarstva sporta, a značajne su i investicije u druge dvije pomenute škole.

Direktorica “Štampar Makarije” Nataša Vlahović rekla je da je u toj školi počela rekonstrukcije sale u saradnji sa ministarstvima prosvjete i sporta.

“Ovo je samo jedan od projekata koje planiramo za naredni period, a kojima stvaramo zdrave mlade naraštaje”, istakla je Vlahović.

Direktorica “Oktoih” škole, Mirjana Radulović, istakla je da će ministarstva prosvjete i sporta zajedno rekonstruisati salu.

“Osim toga, za vrijeme zimskog raspusta investirali smo u dva informatička kabineta kupivši opremu i pojačavši internet, a radili smo i na školskoj biblioteci. Trenutno radimo i na parku ispred škole, u kome naši mališani provode vrijeme”, navela je ona.

Direktorica škole “Pavle Rovinski”, Dijana Laković saopštila je da su prethodnom periodu radili analizu potreba škole, a što je rezultiralo planovima za rekonstrukciju fasade, kao i školskog parketa.

Bonus video: