Ležećeg policajca uklonili zbog turista, mještani strahuju za djecu

Iz Komunalne policije saopštili da se preduzimaju mjere da bi se obezbijedio što brži promet vozila, zato je uklonjen ležeći
60 pregleda 0 komentar(a)
Donja Gorica, ležeći, Foto: Arhiva "Vijesti"
Donja Gorica, ležeći, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.06.2017. 17:56h

Mještani podgoričkog naselja Donja Gorica nezadovoljni su zbog nedavno uklonjenog ležećeg policajca iz dijela naselja kod vrtića “Bajka”.

Komunalna policija Glavnog grada kao razlog uklanjanja ovog ležećeg policajca navodi predstojeće gužve u saobraćaju zbog ljetnje sezone, ali i novi kružni tok gdje su nekada bili cetinjski/nikšićki semafori koji je, smatraju, dovoljan regulator brzine u tom predjelu.

“Nesporna je činjenica da tokom ljetnje turističke sezone postoji mnogo veća frekvencija na gradskim saobraćajnicama u Podgorici koje vode ka Crnogorskom primorju. Gradska uprava preduzima konktrene aktivnosti kako bi obezbijedila što efikasniju konekciju i brži promet vozila na tim saobraćajnicma, uključujući i Cetinjski put koji spaja Glavni grad i primorje”, navode iz Komunalne policije.

Oni kažu da se izgradnjom kružnog toka obezbjeđuje brže i intenzivnije odvijanje saobraćaja na tim putnim pravcima, ali to je ono na šta su se pojedini mještani i žalili.

“U skladu sa svim saobraćajnim propisima, tokom ljetnje turističke sezone kružni tok je omogućio uklanjanje usporivača brzine u Donjoj Gorici, koji su prouzrokovali zastoje usljed povećane frekvencije saobraćaja”, kažu iz Komunalne policije.

Saopšteno je da je planskim dokumentima na tom prostoru predviđena i izgradnja bulevarske saobraćajnice, a nadležne gradske službe “intenzivno rade na pripremi tog projekta”.

“Izgradnjom bulevara kroz Donju Goricu omogućiće se veća frekevencija vozila, čime će se stovoriti i sve pretpostavke za kvalitetnije i bezbjednije odvijanje saobraćaja na putu ka Cetinju”.

Bonus video: