LGBT Forum Progres: 18-godišnji homoseksualac izbačen iz kuće

"Porodica za sada odbija svaki kontakt kako sa njim tako i sa NVO “LGBT Forum Progres”
300 pregleda 0 komentar(a)
LGBT zastava, Foto: Wikipedia
LGBT zastava, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 29.09.2015. 17:54h

Stručni tim Centra za socijalni rad posjetio je danas LGBT Sklonište u kojem trenutno boravi osamnaestogodišnjak koji je iz porodice izbačen zbog svoje seksualne orjentacije, saopšteno je iz LGBT Foruma Progres.

Dodaje se da je sa njim obavljen neposredan razgovor te da je diskutovano o načinima pomoći s obzirom da je on punoljetna osoba.

"Osamnaestogodišnji homoseksualac iz Podgorice u LGBT sklonište je primljen prije nekoliko dana i tvrdi da je žrtva porodičnog nasilja. LGBT Sklonište koje se od početka septembra nalazi na novoj lokaciji i djeluje u savremenijim uslovima, pruža podršku i usluge LGBT osobama kojima je porodica uskratila podršku, i boravak u njoj, zbog njihove stvarne, ili percipirane, seksualne orjientacije ili rodnog identiteta. Sklonište je otvoreno za sve LGBT osobe, od 18 godine starosti, koje se suoče s odbacivanjem i nasiljem u porodici, kao i za one koje uputi policija i socijalne ustanove", navodi se u saopštenju LGBT Foruma Progres.

Iz ove NVO ističu da se prema štićeniku postupa u skladu sa razvijenim standardima.

"Porodica za sada odbija svaki kontakt kako sa njim tako i sa NVO “LGBT Forum Progres” u sklopu koje i djeluje sklonište kao socijalni servis. Obzirom da je ukazano na postojanje elemanata fizičkog i drugog nasilja u porodici, koje je navodno motivisano njegovom seksualnom orjentacijom, policiji je podnijeto odgovarajuće pisano obavještenje. Dogovoreno je da LGBT Forum Progres i Centar za socijalni rad u narednom periodu zajednički pokušaju kontakt sa porodicom štićenika i kroz blisku komunikaciju i saradnju pokušaju naći održivo rješenje ovog slučaja", piše u saopštenju.

Bonus video: