Lijep gest crnogorskog vojnika: Donirao 1.000 eura samohranom ocu troje djece

Komandant kasarne "Milovan Šaranović", potpukovnik Enes Murić je istakao da su pripadnici VCG uvijek pomagali najugroženijima
2036 pregleda 3 komentar(a)
Porodice Đukić i Pavićević sa Zoricom Kovačević, Foto: Ministarstvo odbrane
Porodice Đukić i Pavićević sa Zoricom Kovačević, Foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnik Vojske Crne Gore (VCG) u misiji Resolute Support u Avganistanu, Marko Đukić, donirao je 1.000 eura samohranom ocu troje djece Goranu Pavićeviću iz Danilovgrada.

Pošto je Đukić u Avganistanu, njegova supruga i djeca, susrela se danas u kancelariji predsjednice Opštine Danilovgrad, Zorice Kovačević, sa članovima porodice Pavićević.

"Kovačević je iskazala zahvalnost za gest Đukića, koji živi u Danilovgradu, i kome nije prvi put da pomaže onima kojima je pomoć neophodna", kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ona je kazala da je ponosna na saradnju sa kasarnom "Milovan Šaranović" i VCG koja je uvijek spremno pomagala lokanom stanovništvu.

U ime Ministarstva odbrane i VCG susretu porodica prisustvovao je komandant kasarne "Milovan Šaranović", potpukovnik Enes Murić.

On je istakao da su pripadnici VCG uvijek pomagali najugroženijima.

"Gest desetara Đukića pokrenuo je humanitarnu akciju u kojoj će Opština Danilovgrad pomoći porodici Pavićević u rješavanju, prije svega, stambenog pitanja, a potom i u rješavanju izvora stalnih prihoda, koji bi omogućio njen miran i spokojan život", kaže se u saopštenju.

Bonus video: