Lijep gest Rama Dabezića iz Čikaga: Rodnom kraju poklonio vrijedan plac

"Razmišljao sam, dogovorio sam se sa moja dva sina, tamo smo u Čikagu već dvije decenije, ne koristimo to zemljište, a ono je upravo pored džamijskog groblja, odlučio sam, iako ga ja nisam zaradio već su mi ga ostavili preci, da ga predam za proširenje groblja i već sam dao potpis kod notara", rekao je Dabezić
12362 pregleda 9 komentar(a)
Odužio se Mrkojevićima: Dabezić, Foto: Privatna arhiva
Odužio se Mrkojevićima: Dabezić, Foto: Privatna arhiva

Ramo Dabezić, Mrkojević koji već 22 godine živi i radi u Čikagu, zavičaju je priredio lijep gest.

On je uvakufio (poklonio) plac od dvije hiljade kvadratnih metara u Dobroj Vodi, odakle potiče, za proširenje seoskog groblja.

Prema tržišnim cijenama zemljišta u ovom dijelu Mrkojevića, ovaj poklon vrijedan je oko stotinu hiljada eura.

Međutim, Ramo za "Vijesti" kaže da ovdje uopšte nije bitno koliko košta: "Ovo je bila moja želja koju sam htio da realizujem".

"Razmišljao sam, dogovorio sam se sa moja dva sina, tamo smo u Čikagu već dvije decenije, ne koristimo to zemljište, a ono je upravo pored džamijskog groblja, odlučio sam, iako ga ja nisam zaradio već su mi ga ostavili preci, da ga predam za proširenje groblja i već sam dao potpis kod notara", rekao je Dabezić.

On u Čikagu radi kao kućni majstor, održava sa kolegama zgradu sa 270 apartmana.

Stariji sin mu ima sopstvenu firmu "Vrelo elektrik" koju je nazvao po izvoru iz Dabezića, a mlađi sin mu je građevinski inženjer, magistar mostogradnje.

Ne propušta priliku da svake godine obiđe Mrkojeviće i Bar.

"Vidim da se ovdje mijenja na bolje, Bar se razvija, puno je novih zgrada, prodavnica. Radio sam prije odlaska u SAD dvadeset godina u Luci Bar, a sad se sve promjenilo, mnogo je novih ljudi, prošetao sam pored Dvorca, samo sam jednog čovjeka prepoznao, Mijenja se Bar, i to na bolje, i to je dobro", smatra Dabezić.

Bonus video: