"Limski cunami“

Oko 200 mještana bjelopoljskih naselja Strojtanica, Njegnevo,Potkrajci i Donje Rasovo je protestvovalo na gradilištu budućeg drumskog mosta na Limu
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2011. 20:31h

Potpredsjednik MZ Strojtanica Uroš Kojović kazao je da su revoltirani intenzitetom radova na mostu koji su počeli u julu prošle godine i trebali da budu završeni za četiri mjeseca odnosno u novembru ouči velikih poplava.

"Pošto je EU iz Brisela poslala sedam zahtjeva Crnoj Gori tako i mi tražimo isto toliko od SO Bijelo Polje. Kao prvo tražimo da nam se odgovori šta je sa izgradnjom mosta ,da li će se nastaviti radovi i u realizaciji kojeg preduzeća.

Pitamo se,da li je opština koja finansira izgradnju mosta redovno uplaćivala sredstva izvodjaču radova firmi „Konel“ iz Cavtata kao i podizvodjaču, i u kojem iznosu.Zahtijevamo da nam nadležni u Opštini odgovore u vezi razloga da se gotovi elementi ne postave na svoje mjesto već ih je ,tokom novembarskih kiša uništio „Limski cunami“, iznio je Kojović.

On je pitao opštinske vlasti, da li je nakon urušavanja betonskih elemenata dobijena neka pomoć od Vlade .

"Pošto lokalna uprava nije našla za shodno da obezbijedi prevoz učenika,radnika i drugih na relaciji prema navedenim naseljima ili izvrši nadoknadu iz svog budžeta za protekli period makar u iznosu 50 odsto od postojećih cijena ,pitamo šta će se uraditi po tom pitanju.

Šta se dogodilo starom visećem mostu?

Tražimo da nam bivši gradonačelnik Tarzan Milošević odgovori,šta je sa starim visećim mostom ,gredama ,mularima,daskama i sajlama. Lično je obećao da će most pripasti Opštini a zauzvrat će Strojtanica dobiti sredstva za parno grijanje u kapeli. Tražimo od Direktora lokalne direkcije za izgradnju i investicije Fekrima Hajdarpašića da nas upozna i obavijesti sa stvarnim projektom mosta ,dužinom,širinom,pješaćkom stazom ,prilaznim putevima i ostalim pratećim sadržajima", iznio je Kojović.

On je poručio lokalnoj upravi da im na postavljene zahtjeve odgovori u pisanoj formi u roku od 10 dana, kako bi svi građani bili blagovremeno obaviješteni.U suprotnom ,najavio je radikalne mjere ne isključujući i blokadu lokalnog puta Bijelo Polje-Bistrica.

Mještanin Miodrag Raković je iznio,nepotvrđenu informaciju da je firma „Konel“ zbog neispunjavanja finansijskih obaveza od strane lokalne uprave,napustila radove.

"Još nemamo zvaničan podatak o tome,no ukoliko bi to bilo tačno radovi bi se otegli u nedogled. Mještani nijesu zadovoljni sa prvobitnim projektom mosta jer sadrži jednu kolovoznu traku i pješačku stazu.

Ukoliko bi se nastavilo sa takvom realizacijom predstavljaće usko saobraćajno grlo na navedenom potezu. Stari viseći most je bio sasvim solidan a prema najavljenom projektu moraće se naizmjenično čekati da bi se prošlo preko mosta", kazao je Raković.

Bonus video: