Ljekovi na recept u 109 privatnih apoteka, šest opština "izvisilo"

Hrapović je naglasio da se u Andrijevici, Gusinju, Petnjici, Šavniku, Žabljaku i Plužinima nijesu javili privatnici koji bi pružali usluge kroz izdavanja ljekova na recept u svojim apotekama
58 pregleda 3 komentar(a)
Ljekovi, tablete, antibiotici, Foto: Shutterstock
Ljekovi, tablete, antibiotici, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.02.2015. 13:36h

Građani Crne Gore će od 9. marta moći da podižu ljekove na recept i u 109 privatnih apoteka, poručio je danas Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Kenan Hrapović.

On rekao da je juče do 18 časova ugovor o izdavanju ljekova na recept potpisalo 108 apoteka i da očekuju da to uradi još jedna apoteka iz Ulcinja.

Hrapović je naglasio da se u Andrijevici, Gusinju, Petnjici, Šavniku, Žabljaku i Plužinima nijesu javili privatnici koji bi pružali usluge kroz izdavanja ljekova na recept u svojim apotekama.

Kazao je da je u Podgorici ugovore potpisalo 46 apoteka, u Nikšiću i Bijelom Polju po osam, Baru sedam, Herceg Novom i Beranama po šest, Kotoru pet, Budvi, Tivtu, Ulcinju i Pljevljima četiri, Plavu dvije i u Danilovgradu, Cetinju, Mojkovcu, Kolašinu i Rožajama po jedna apoteka.

Hrapović je istakao da će Fond sljedeće sedmice da izradi propagadni materijal u obliku flajera sa tačnim nazivima i adresama, kao i kratkim uputstvom.

Dodao je da će novi način dobijanja ljekova na recept olakšati građanima koji su zbog nestašice ljekova u državnim bili prinuđeni da kupuju u privatnim apotekama, a zatim podnose zahtjeve za refundaciju Fondu

Bonus video: