Ljubanović: MANS je špijunska međunarodna organizacija

“Optuživati da smo tužilac, sudija i policija, a naročito da smo špijunska organizacija je nedopustivo", kazala je Mrdovićeva
106 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2012. 17:54h

Grčka “Restis grupa”, zakupac grad-hotela Sveti Stefan, i ove sezone moći će da odahne nakon što joj je Skupština opštine, glasovima vladajućeg DPS, legalizovala dvije velike zgrade od 2.000 kvadrata, izgrađene u parku naspram grad-hotela Sveti Stefan, kao privremene lokacije.

Zgrade, koje se u planu privremenih objekata vode kao privremene, predviđene su za tehničke prostorije, vešeraj i kuhinju.

Protiv plana glasala je opozicija, dok je manji vladajući koalicioni partner, SDP, ostao uzdžan.

Zgrade, koje se u planu privremenih objekata vode kao privremene, predviđene su za tehničke prostorije, vešeraj i kuhinju.

Amandman SNP-a da se zgrade izbršu iz plana privremenih lokacija, jer su suprotne zakonu, kao i amandman Nove da se izbršu lokacije koje su ucrtane na porušenim hotelima “PTT” u Bečićima i „Budva“, čime se investitorima omogućava bogaćanje umjesto da budu stimulisani da završe te turističke kapacitete, su odbijeni.

Oštra polemika

Višečasovna burna skupštinska rasprava kulminirala je oštrom polemikom između šefa parlamenta Krsta Ljubanovića i predstavnice MANS-a Ines Mrdović.

“Član stav 117 Zakona o uređenju prostora jasno precizira da su privremeni objekti tezge i kiosici, a to očigledno nijesu objekti od čvrstog materijala, kao što se radi na Svetom Stefanu. Davanje zelenog svjetla za ovaj plan je kršanje zakona, odnosno zolupotreba službenog položaja, što je krivično djelo. Razlozi koji su izrečeni ranijh godina, da je neophodno legalizovati, su bili klasična zamjena teza i bacanje prašine u oči. ’Restis grupa’, kao navodni strateški investitor, je bila obavezna da ispuni ugovorene obaveze, koje permanentno krši, čime je narušen imidž Svetog Stefana. Usvajanjem ovog plana privremenih objekata izlazi se u susret jednom takvom investitoru, koji bezočno krši naše zakone. Time ga abolirate - zato vas i pozivamo da radite u javnom interesu, a ne u interesu navodnih strateških partnera”, kazala je Mrdović.

Mislim da ste vi još jednom dokazali za ovom govornicom ko je MANS - hoćete da budete i tužilac, i sudija, i policija.

“Iz MANS-a nam je dostavljen dopis da će sjednici prisustvovati striktno Jovana Bulatović. Ja sam bio maksimalno korektan kada su me moji saradnici obavijestili da ste i vi došli, dozvolivši da prisustvujete sjednici. Mislim da ste vi još jednom dokazali za ovom govornicom ko je MANS - hoćete da budete i tužilac, i sudija, i policija”, kazao je Ljubanović i zapitao “po čijem nalogu radi MANS”.

Mrdović: Zloupotreba govornice

Mrdovićeva je odgovorila da je ne interesuje privatno mišljenje Ljubanovića.

“Optuživati da smo tužilac, sudija i policija, a naročito da smo špijunska organizacija je nedopustivo. Vi zloupotrebljavate govornicu”, kazala je Mrdovićeva.

Ističući da je nedopustivo da se neko na taj način opohodi prema predsjedniku Skupštine, lider DPS Boro Lazović je kazao da je plan privremenih lokacija, koji obuhvata i dvije građevine na Svetom Stefanu, najbolje moguće rješenje, jer ne mogu se rušiti, a i o njihovoj sudbini će se odlučiti kroz planski dokument DUP-a “Sveti Stefan”.

Šef odborničkog kluba SNP Mijomir Pejović prozvao je Ljubanovića da je prije dvije godine, kada je glasao da se iste te zgrade legalizuju kao privremeni objekti, bio izmanipulisan i prevaren, uz ocjenu da je “krajnje vrijeme da se Opština odupre pristicima iz Podgorice”.

“Niko ne može da dođe iz neke druge zemlje i na našem prostoru gradi kako mu se hoće. Da je neko od naših otišao u Atinu i izgradio zgradu, bio bi istjeran. A mi ih ovdje širokogrudo dočekujemo. ’Restis grupa’ je centar moći u Crnoj Gori, jer predstavlja predsjedništvo DPS. Nemate nikakovog interesa da štitite njihov interes”, poručio je Pejović.

Galerija

Bonus video: