Ljubitelji zimskih sportova otvorili sezonu na Žabljaku

Ipak je vidljivo da je početak sezone kako na polovično popunjenom parkingu tako i na polazištima uspinjača gdje nije bilo gužvi
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.12.2011. 20:59h

Početak zimske turističke sezonu na Durmitoru otvorilo je više od 150 zaljubljenika zimskih sportova koje je na Savinom kuku dočekalo obilje snijega.

Cijela infrastruktura bila je u funkciji, a one koji su ovladali ovim sportovima i nijesu imali straha od zahtjevnih staza skijali su cijelom stazom.

Ipak je vidljivo da je početak sezone kako na polovično popunjenom parkingu tako i na polazištima uspinjača gdje nije bilo gužvi.

Sudeći po registracijama vozila skijali su, bordovali ili sankali ljubitelji zimskih sportova iz gradova sa primorja, Podgoričani i Nikšićani. Bilo je i nekoliko vozila iz Srbije.

Nekoliko posjetilaca sa kojim smo razgovarali kažu da su prilazni putevi dobro očišćeni od snijega i na njima se saobraća sasvim bezbjedno.

Neposredno smo se uvjerili da je dobro očišćeni i put prema skijalištu. ali za razliku od potpuno suve magistrale, na njemu se nalazi sloj snijega što iziskuje poreznu vožnju.

Bane Palikuća iz Herceg Novog, sa porodicom je doputovao kako bi na Durmitoru proveli ovaj vikend. Kaže za tri sata udobne vožnje dobro očišćenim putem.

"Imamo sunčan dan i uprkos temperaturnom minusu čaroban ambijent. Valjda zbog toga što je početak sezone razumijemo neke sitne propuste. Poput teškoća u iznajmljivanju opreme ali i zbog toga što je otvoren samo jedan od restorana na dnu skijališta", kaže Palikuća.

Na Durmitoru je uživala i Sonja Jauković iz Nikšića. Naročito njena beba udobno smještena na majčinim leđima.

Domaćin familije je na skijama bio negdje na prostranim stazama a Sonja nam je kazala da su pročitali da je otvaranje sezone skijanja i došli. Dobro očišćenim putem nemajući nakakvih primjedbi na račun onog što im se nudi na skijalištu.

Galerija

Bonus video: