Ljubiteljima prezentovano idejno rješenje: Vjeruju da kamp ne šteti Gorici

“Svako stablo i stanište zaštićenih biljnih vrsta u zahvatu avanturističkog parka biće sačuvano”, tvrde ljubitelji Gorice
156 pregleda 9 komentar(a)
Gorica (Novine)
Gorica (Novine)
Ažurirano: 01.04.2016. 17:25h

Iz Udruženja ljubitelja Gorice i prirode ocijenili su da sadržaji koje firma “Explorer” namjerava da napravi na toj lokaciji, neće ugroziti osnovne prirodne i ambijentalne karakteristike, već će djelovati afirmativno na razvoj rekreativnih potencijala brda Gorica, kao i na povećanje stepena zaštite i komfornosti.

Na javni poziv za davanje u zakup zemljišta na brdu Gorica, na kojem bi trebalo da bude izgrađen avanturistički park, pristigla je jedino ponuda firme“Explorer”.

Firma, čiji je vlasnik član Opštinskog odbora kolašinskog DPS-a, Luka Bulatović, dostavila je ponudu od 16.529, 98 eura.

Iz Udruženja ljubitelja Gorice je saopšteno da im je prezentovano idejno rješenje projekta „Avanturistički park - Gorica“ firme „Explorer“.

“Pošto se investitor obavezao na maksimalno očuvanje prirodne sredine i adaptacije prema morfološkom izgledu i ambijentu park-šume, na poštovanje biljnih i životinjskih vrsta, mišljenja smo da predviđeni sadržaj neće ugroziti osnovne prirodne i ambijentalne karakteristike, već će djelovati afirmativno na razvoj rekreativnih potencijala brda Gorica, kao i na povećanje stepena zaštite i komfornosti”, saopšteno je iz Udruženja.

Iz Udruženja je saopšteno da će “svako stablo i stanište zaštićenih biljnih vrsta u zahvatu avanturističkog parka biti sačuvano, a izletnici će se, kao i do sada, moći nesmetano kretati postojećim stazama”.

“Posebna pažnja biće posvećena estetskom uređenju prostora od Crkve Svetog Đorđa do lokacije parka (klupe, putokazi, kante za otpatke...). Osim tokom izgradnje parka, važiće zabrana saobraćaja za motorna vozila”, saopšteno je iz Udruženja.

Javnim pozivom je predviđeno da zakupac mora da izgradi najmanje pet staza sa preprekama, ukupne dužine minimum 800 metara, privremeni objekat za opremu, kafe bar sa terasom oko 100 metara kvadratnih, igraonicu za djecu i teretanu na otvorenom, poligon za penjanje - vještačka stijena i parking za bicikle, uz postojeću biciklističku stazu.

Bonus video: