Ljubljanska ulica u Podgorici će dobiti bulevar: Četiri trake, zelenilo, trotoari

Projektom, navodi se u izdatom dokumentu, treba obuhvatiti raskrsnice sa obodnim saobraćajnicama
474 pregleda 2 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Klinički centar, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 12.07.2016. 18:21h

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine izdao je Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice urbanističko-tehničke uslove (UTU) za rekonstrukciju Ljubljanske ulice.

U dokumentu je objašnjeno da će Ljubljanska , u skladu sa DUP-om “Zona centralnih djelatnosti - Cetinjski put”, biti proširena u bulevar sa četiri trake, širine po 3,25 metara, sa razdjelnim zelenilom i obostranim trotoarima.

Saobraćajnica, kako se navodi u izdatim UTU, nije izgrađena u skladu sa smjernicama plana, te je neophodna rekonstrukcija u smislu proširenja poprečnog profila.

Predmetna saobraćajnica, duga oko 310 metara, je obuhvaćena sa četiri planska dokumenta - DUP-om “Zona centralnih djelatnosti - Cetinjski put”, DUP-om “Prvi maj”, UP-om “Uprava Montefarm” i izmjenama i dopunama UP-a “Duvanski kombinat”.

“Ulazi na lokaciju UP-a 'Duvanski kombinat' sa planiranim kolektivnim stanovanjem i poslovanjem, su predviđeni iz Ljubljanske ulice i to kao jednosmjerni priključak preko ulivno-izlivne saobraćajne trake... do natkrivene rampe... koja vodi u podzemnu garažu”, piše u dokumentu.

U izdatim UTU se navodi da se na pješačkom prelazu preko budućeg bulevara Ljubljanske ulice, predviđa izgradnja podzemnog prolaza.

Projektom, kako se navodi u dokumentu, treba obuhvatiti raskrsnice sa obodnim saobraćajnicama. U dokumentu se navodi da realizacija saobraćajnice može biti fazna.

“Prije podnošenja zahtjeva za građevinsku dozvolu, riješiti imovinsko-pravne odnose”, preporučuju iz resornog Sekretarijata.

Na raskrsnici Ljubljanske i Moskovske ulice, ispred glavnog ulaza u Klinički centar Crne Gore, saobraćajne gužve su redovna pojava.

Bonus video: