Ljubomir Đurović ima najljepšu baštu u nikšićkoj Župi

Rad u bašti pruža mi zadovoljstvo jer slobodno vrijeme koristim na zdrav i koristan način”
120 pregleda 2 komentar(a)
Najljepša bašta, Foto: NVO “Zagrad Montenegro”
Najljepša bašta, Foto: NVO “Zagrad Montenegro”
Ažurirano: 05.06.2016. 14:14h

Povodom obilježavanja 5. juna, Svjetskog dana zaštite životne sredine, NVO „Zagrad Montenegro” iz Nikšića organizovala je izložbu fotografija poljoprivrednih bašti i uručila nagrade pobjednicima konkursa za izbor najljepše agro-eko bašte u Župi nikšićkoj.

Prema riječima Anite Radulović, koordinatorke u “Zagrad Montenegro”, od 17 pristiglih fotografija najljepših bašta, devet je ušlo u uži izbor. Tročlani žiri u sastavu Anita Radulović, Aleksandra Milić i Milutin Đurović, odlučio je da je bašta Ljubomira Đurovića sa Zagrada najljepša. Đurović, koji je penzioner, poljoprivredom se bavi dugi niz godina i proizvodi zdravo ekološko povrće, bez korišćenja hemijskih sredstava.

“Rad u bašti pruža mi zadovoljstvo jer slobodno vrijeme koristim na zdrav i koristan način”, kazao je Đurović.

Drugo mjesto pripalo je Oliveri Dragnić iz Morakova, a treće Radosavu Čvoroviću sa Zagrada.

Vlasnici tri prvoplasirane bašte nagrađeni su adekvatim nagradama, dok su ostali učesnici konkursa dobili simbolične nagrade.

“Cilj aktivnosti je podizanje nivoa svijesti mještana o značaju poljoprivrede, zaštiti životne sredine, ali i proizvodnji zdrave ekološke hrane, kao i animiranje mještana poljoprivrednika da na kreativan način promovišu svoje poljoprivredne parcele i time daju doprinos afirmaciji kulturoloških aktivnosti na seoskom području”, kazala je Anita Radulović.

Bonus video: