Ljubović zarastao u travu, vozači se trkaju po brdu

„Klupe su slomljene, a trava nije pokošena i visoka je skoro dva metra. Prije nekoliko dana smo našli i veću zmiju. Stanje je katastrofalno“
148 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2016. 15:44h

Mještanin naselja ispod brda Ljubović Goran Pajović revoltiran je neodržavanjem šetališta na ovom brdu. Pajović, skoro svakodnevno sa prijateljima i porodicom boravi na Ljuboviću, ali ima mnogo zamjerki na rad gradskih službi na ovoj lokaciji.

„Naselje ispod brda je danas mnogo veće nego ranije, pa je i broj ljudi na Ljuboviću mnogo veći, a tamo nemamo ni česmu“, požalio se Pajović.

Pajović kaže da je najveći problem na brdu to što se ne prazne kante za otpatke, smeće niko ne odnosi.

„Klupe su slomljene, a trava nije pokošena i visoka je skoro dva metra. Prije nekoliko dana smo našli i veću zmiju. Stanje je katastrofalno“, kazao je Pajović.

Na problem čistoće na šetalištu su ukazali i nadležnim službama, međutim ništa nije preduzeto.

„Trebalo bi postaviti veće, betonske korpe za smeće, koje ne bi bile odmah uništene“, predlaže Pajović.

Jedan od problema sa kojim se susreću šetači na Ljuboviću je i loša rasvjeta, a Pajović tvrdi da radi svaka peta sijalica.

Ovakvi uslovi na brdu ga čine idealnim za narkomane, za koje Pajović kaže da su česti posjetioci, kao i vozači koji se trkaju i ugrožavaju bezbjednost pješaka, jer ograda ne može da se zatvori.

Radnici juče počeli da kose visoku travu

Nadležni iz gradskog preduzeća „Čistoća“, saopštili su da se prostor na brdu Ljubović svakodnevno održava, kako u dijelu pražnjenja korpi za otpatke, tako i u dijelu čišćenja otpada odloženog oko klupa i uz šetalište.

„Zbog izuzetno loših vremenskih prilika, prethodna dva dana, najveći broj zaposlenih bio je prioritetno angažovan na uklanjanju sitnog otpada sa slivničkih rešetaka u gradu“, istaknuto je iz „Čistoće“, a dodaje se da je prostor na brdu detaljno saniran juče u prvoj smjeni.

Ipak, Pajović tvrdi da je samo dio šetališta očišćen, te da se na vrhu brda i dalje nalazi smeće. “Zelenilo” je juče počelo da kosi travu na Ljuboviću.

Galerija

Bonus video: