Lokalna uprava na Kolašinu ne rješava višak radnika jer će izbori na proljeće

Iako je proteklih godina smanjen broj, malo ko spori činjenicu da je 221 radnik na budžetu previše za opštinu koji ima 8.600 stanovnika
6 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 15.11.2013. 22:16h

Iz opštinske kase platu i dalje prima 221 zaposleni u lokalnoj upravi Kolašina, odnosno preduzećima čiji je osnivač Opština. Iako je to mnogo manje nego prije dvije tri godine, kada je u opštinskoj administraciji bilo ukupno 309 zaposlenih, ni najnaklonjeniji lokalnoj vlasti ne mogu osporiti činjenicu da je to previše za opštinu koja ima svega 8.600 stanovnika.

Ne može se poreći ni velika šteta koja je nastala skoro dvogodišnjim prolongiranjem sistematizacije radnihmjesta u lokalnoj upravi. Predsjednik Opštine Darko Brajušković, prije nego što je izabran na tu funkciju, a dok je bio na čelu OO DPS, inicirao je da Skupština opštine donese zaključak, kojim obavezuje izvršnu vlast da završi postupak racionalizacije zaposlenih u organima lokalne samouprave kroz predloženi socijalni program.

To do sada nije učinjeno, a kolašinska opozicija razloge za prolongiranje otpuštanja prekobrojnih radnika vidi i u činjenici da će u Kolašinu na proljeće sljedeće godine biti održani lokalni izbori.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" od 16. novembra

Bonus video: