Lokalu "BlackSheep" traže da plate muziku koje nema

Popularni lokal već mjesecima radi u tišini, jer mu je Opština početkom aprila oduzela dozolu za priređivanje muzičkog programa. Vlasnici tvrde da su tim postupkom dovedeni u veoma težak položaj i da je lokal pred zatvaranjem
107 pregleda 6 komentar(a)
Crna ovca, Foto: Siniša Luković
Crna ovca, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 08.12.2016. 19:41h

Vlasnicima tivatskog lokala “The Black Sheep” (crna ovca) naloženo je da plate taksu za emitovanje muzike u lokalu u novembru, iako im je to zabranjeno još u aprilu.

Njima je juče uručeno rješenje Sekretarijata za finansije i lokalne prihode da su dužni da plate 35 eura komunalne takse “za priređivanje muzičkog programa preko audio i audio-vizuelnih uređaja”, iako je “Crna ovca” jedini lokal u gradu kojem je zabranjeno puštanje muzike.

“Evo vidite i sami principijelnost i profesionalnost rada opštinskog organa koji nam je izdao dozvolu, neosnovano je ukinuo, a pored toga nam mjesecima šalje i naplaćuje račune za taksu za muziku koje nemamo. Svaki komentar je suvišan“, saopštili su juče „Vijestima“ vlasnici paba Damir Moškov, Zravko Nišavić i Vedrana Brguljan.

Popularni lokal već mjesecima radi u tišini, jer mu je Opština početkom aprila oduzela dozolu za priređivanje muzičkog programa.

Vlasnici tvrde da su tim postupkom dovedeni u veoma težak položaj i da je lokal pred zatvaranjem.

Opština je pabu oduzela dozvolu za puštanje muzike koju je prethodno izdala, po inicijativi susjeda - porodice Zeković, koja se konstatno žalila na navodno veliku buku.

Vlasnici posjeduju nalaz sertifikovane ustanove da je zvučna izolacija, u koju je navodno uloženo 6.500 eura, veoma efikasna, odnosno da je nivo buke u skladu sa propisima.

Oni su pokrenuli spor pred Upravnim i Osnovnim sudom u Kotoru, a najavljuju i podizanje krivičnih prijava protiv odgovornih u lokalnoj samoupravi.

Vlasnici su pokazali spisak sa imenima više od 2.000 građana koji su u protelih desetak dana potpisali peticiju kojom od Opštine traže da povuče kontroverznu odluku. Istakli su da se potpisivanje peticije nastavlja, kao i da će vlasnici i gosti popularnog lokala nastaviti borbu za “Pravdu za Ovcu“.

Bonus video: