Lompar: Put Gusinje-Podgorica biće otvoren 2013. godine

Iz Direkcije za saobraćaj je rečeno da će rekonstrukcija puta od Gusinja do graničnog prelaza u dužini od 5,5 kilometara početi do kraja ovog mjeseca
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2011. 14:18h

Obilazeći granični prelaz Grnčar-Vrmoša, ministar saobraćaja i pomorstva Andrija Lompar je saopštio, da je najviše pažnje posvećeno putnom pravcu Gusinje-Podgorica i da ako sve bude teklo planiranom dinamikom Gusinjani će već 2013. putovati kroz teritoriju Republike Albanije.

„Mi smo raspisali tender i izabrali izvođača radova, za rekonstrukciju puta Gusinje-Grčar. Imali smo jedan zastoj u eksproprijaciji zemljišta, jer nije bilo identtifikovano svako vlasništvo, to je bila obaveza opštine, koji će ona za desetak dana završiti. Odmah nakon toga pristupiće se radovima, onoliko koliko vremenski uslovi dopuste, a u proljeće bi se nastavili i mi smo sigurni da će 2012 .godine ovaj put do graničnog prelaza biti završen", kazao je Lompar prilikom posjete opštini Plav.

Mi smo raspisali tender i izabrali izvođača radova, za rekonstrukciju puta Gusinje-Grčar.

Direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović precizirao je da će rekonstrukcija puta od Gusinja do graničnog prelaza u dužini od 5,5 kilometara početi do kraja ovog mjeseca i da će se isti završiti sredinom 2012.godine, te kazao koji su trenutni poslovi sa obije strane, kako bi se realizovao ovaj značaj putni projekat.

Put kraći za 110 kilometara

„U utorak očekujemo delegaciju iz Albanije. Mi smo napravili projekat za 300-400 metara puta, a i njima toliko ostaje da se spoje putevi kod Kuće Ujkića i mi ćemo to sa naše strane završiti to sledeće godine. Albanska strana već radi dionicu od Hani Hotija do Tamare i očekuju da završe predprojektovane dijela od Tamare do Vrmoše, da bi nakon toga krenuli u gradnju tog putnog pravca i prema njihovim tvrdnjama tokom 2013.godina će završiti njihov dio posla. Ja očekujem tokom 2013.gidine da se krene ovim putem i to je kraći pravac prema Podgorici za nekih 110 kilometara", rekao je Grbović.

S pravom su naša očekivanja velika jer će ovaj put dati doprinos razvoju naše opštine.

Drugi prioritet je rekonstrukcija puta od Gusinja do graničnog prelaza vrijednosti 2.066.000 eura, čiji će izvođač biti Tehnoput.

Gradonačelnik Plava Skender Šarkinović je tom prilikom istakao velika očekivanja od pomenutih putnih pravaca, koji bi svakako dali doprinos razvoju plavske opštine.

„S pravom su naša očekivanja velika jer će ovaj put dati doprinos razvoju naše opštine. Pored putnih pravaca razgovarali smo i o drugim projektima koji za nas značajni, a koji će se sprovesti preko Direkcije javnih radova. Prije svega mislim na putni pravac Plav-Gusinje preko Vojnog Sela i Kruševa i izgradnju sportske sale u Gusinju. Vjerujem da će naredne godine započeti i drugi projekat jer su planirana sredstva u kapitalnom budžetu Vlade Crne Gore za 2012.godinu“, kazao je Šarkinović.

Galerija

Bonus video: