Lovočuvar na Skadarskom jezeru: Namještaju mi, jer prijavljujem kriminal

Milenko Maraš tvrdi da njegov sin nije krivolovac, već da je ribu kupio
148 pregleda 6 komentar(a)
Skadarsko jezero, Foto: Luka Zeković
Skadarsko jezero, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.12.2017. 20:11h

Dugogodišnji lovočuvar na Skadarskom jezeru Milenko Maraš demantovao je da je štitio sina Milorada tokom navodnog krivolova prije mjesec dana.

Maraš je “Vijestima” kazao da se radi o namještaljci uprave NP Skadarsko jezero, sa ciljem da se “naudi upravo meni, zbog mog sindikalnog djelovanja i upozoravanja na nezakonite radnje na jezeru i loše uslove rada”.

Podgorička policija je početkom novembra saopštila da je uhapsila Milorada Maraša zbog krivolova na Skadarskom jezeru. Iz policije je tada saopšteno da je mlađi Maraš u čamcu bio sa rođakom, Sašom Marašem, te da su u plovilu pronađena sredstva za ribolov strujom i ulovljena riba.

Milenko Maraš tvrdi da njegov sin nije krivolovac, već da je ribu kupio. “To će se i dokazati u sudskom postupku. Sve i da jeste krivolovac, snosiće sankcije za to. Ali činjenica da se to desilo upravo na dan kad sam ja bio dežurni, govori mi o tome da se radi o napadu na mene”, poručio je Maraš.

Nakon što su podnijete krivične prijave protiv njih zbog krivičnog djela izlovljavanje ribe električnom energijom, mlađi Maraš je zadržan u pritvoru do suđenja, dok je njegov rođak pušten da se brani sa slobode.

Milenko Maraš naglašava da je spornog dana napustio radno mjesto, iako nije smio, samo jednom. “I to nakon što smo dobili da neko lovi nezakonito na tom mjestu, ali nijesmo našli nikoga”, objasnio je Maraš. On je ponovio da smeta upravi NP.

“Jer sam ih više puta prijavljivao šta se radi na jezeru, da je ovdje organizovani kriminal“.

Bonus video: