Luka Bar: Nema opstrukcija vještačenja

Franović u reagovanju tvrdi, međutim, da „upravo sudski vještak Nišavić, može potvrditi da se vještačenje finansijskih dokumenata odvija bez ikakvih opstrukcija i uz maksimalnu kooperativnost menadžmenta kompanije“
376 pregleda 2 komentar(a)
Zarija Franović, Foto: Radomir Petrić
Zarija Franović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 02.04.2018. 17:41h

Vrlo je jasno da je advokatica Ljubinka Kustudić, uvidjevši da njeni zahtjevi upućeni sudu da kazni menadžment kompanije Luke Bar nemaju zakonsku osnovu i da ne postoji apsolutno nikakvo opstruiranje sudskih postupaka, posegnula za prozivanjem i traženjem tobožnje pravde putem medija, saopštio je drektor Luke Bar Zarija Franović, reagujući na tekst objavljen u subotu - “Franović ne poštuje odluke suda”.

Advokatica radnika Luke kazala je “Vijestima” da je u tri postupka koji se vode tražila od suda da kazne menadžment barske kompanije, kojim rukovodi Franović, jer mjesecima ne dozvoljava uvid u finansijsku dokumentaciju, radi potrebe ovih sudskih sporova i dopunskog vještačenja koje treba da odradi vještak Dragan Nišavić.

Franović u reagovanju tvrdi, međutim, da „upravo sudski vještak Nišavić, može potvrditi da se vještačenje finansijskih dokumenata odvija bez ikakvih opstrukcija i uz maksimalnu kooperativnost menadžmenta kompanije“.

„Niti ja, niti bilo ko od mojih saradnika ni na koji način ne ometamo rad gospodina Nišavića. U to se uvjerio i sudija Mušikić koji je prije par dana boravio u Luci Bar i ustvrdio da se postupak vještačenja odvija svojim tokom, bez ikakvih opstrukcija“, dodao je Franović.

Što se tiče Sporazuma sa radnicima oko neisplaćene razlike u zaradama, nakon obavljene ankete, direktor Luke Bar dalje navodi, „da se nastavilo se sa prikupljanjem mišljenja eksperata finansijske i pravne struke i svaka odluka koja po tom pitanju bude donesena biće u skladu sa predviđenom procedurom prilikom donošenja takvih odluka i po zakonima države Crne Gore“.

„Mišljenja sam, a vjerujem da će se sa mnom složiti svako ko logički i ispravno rezonuje, da podizanje buke i prašine putem senzacionalističkih i tendencioznih istupa u medijima, ni na koji način neće pozitivno uticati na konačnu odluku po ovom pitanju. Ako se gospođa Kustudić ili pak neko od onih koje zastupa ne slažu sa ovim mojim stavom, neka nastave da pune novinske stupce, a ja i moji saradnici ćemo se kao ozbiljni i odgovorni ljudi baviti svojim poslom - rukovođenjem i sve uspješnijim poslovanjem kompanije“, naveo je Franović.

Bonus video: