Luksuzni kompleks Tre canne na septičkoj jami Sajma

„Vijestima" je juče potvrđeno u lokalnom Vodovodu da kompanija „Fab live" nije regulisala obaveze, kako bi dobila priključak, te da kompleks “Tre canne" još nema saglasnost da bude priključen na vodovodnu i kanalizacionu mrežu
187 pregleda 11 komentar(a)
Tre Canne, Foto: Vuk Lajović
Tre Canne, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 23.10.2014. 19:43h

Budvanski “Vodovod” prijavio je Upravi za inspekcijske poslove podgoričku kompaniju „Fab live“, da je svoj luksuzni apartmansko-poslovni kompleks „Tre canne" nelegalno prikopčala na kanalizacionu mrežu, odnosno da koriste septičke jame „Jadranskog sajma".

Višespratni kompleks, koji se sastoji od centralne i dvije manje kule, vrijedan više od 50 miliona eura, jedan je od najluksuznijih u Budvi, odavno je useljen, a u njegovom prizemlju nalaze se brojni ugostiteljski, trgovački objekti, kao i poslovnica banke.

U dopisu budvanskog "Vodovoda”, koji potpisuje izvršni direktor Milenko Medigović, navodi se čak da to opštinsko preduzeće nije „odobrilo priključak ni na vodovodnu ni kanalizacionu infrastrukturu”.

„Nadležna ekipa DOO 'Vodovod Budva', postupajući po prijavama mještana o neprijatnim mirisima u okolini Jadranskog sajma, utvrdila je na licu mjesta da 'Fab live' DOO Podgorica priključio objekte 'Tre canne' na fekalnu kanalizaciju sajamske hale. Ovaj priključak nije izveden, ni po tehničkim uslovima, ni po tehničkim propisima i za isto nema saglasnost 'Vodovoda i kanalizacije'. Fekalna kanalizacija objekta 'Tre canne' se ispušta u upojne jame i povremeno crpe pumpama u pomenutu internu šahtu sajma", navodi se u prijavi gradskog “Vodovoda”.

Dodaje se da je “Vodovod” je još 21. avgusta od izvršnog direktora „Jadranskog sajma" primio zahtjve za rješenje ovog problema.

„Zahtijevamo da blokirate bespravni priključak 'Tre canne', investitora 'Fab live' na kanalizacioni priključak AD „ Jadranski sajam", stoji u dopisu direktora Jadranskog sajma.

Kako DOO „Vodovod i kanlizacija" Budva nije ovlašćena da bez naloga nadležne inspekcije preduzima bilo kakve aktivnosti u vezi sa isključivanjem sa kanalizacione mreže, naročito jer bi to moglo da izazove još veću sanitarnu ugroženost tog područja, molimo vas da u što hitnijem roku preduzmete mjere iz vaše nadležnosti u cilju rješavanja ovog problema. Mada nismo odobrili priključak pomenutih objekata na vodovodnu i kanlizaionu infrastrukturu, ovaj problem nas opterećuje, te će naše ekipe posvetiti maksimalnu pažnju ovoj lokaciji", navodi se u dopisu „Vodovoda" Upravi za inspekcijske spolove.

„Vijestima" je juče potvrđeno u lokalnom Vodovodu da kompanija „Fab live" nije regulisala obaveze, kako bi dobila priključak, te da kompleks “Tre canne" još nema saglasnost da bude priključen na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Vlada još nije prihvatila kvadrate na ime neplaćenog poreza

Kompleks „Tre canne“ nema ni upotrebnu dozvolu, jer Ministarstvo održivog razvoja, odnosno njegov Dlrektorat za građevinarstvo, početkom juna nije prihvatio dokaz podgoričke kompanije “Fab lajv”, da je izmirila komunalije Opštini Budva.

Opština je još u julu prošle godine zaplijenenila 17 apartmana, sedam poslovnih prostora i 26 garažnih mjesta, ukupno 2.100 kavdata stambeno-poslovnog prostora u atraktivnom kompleksu „Tre canne“, procijenjenih na 6,5 millona eura, koliko je obračunato da „Fab live“ treba da uplati na ime komunalija.

Prethodno je lokalna uprava dobila uvjeravanja od Vlade, da će iste te nekretnine Vlada, odnosno Ministarstvo finansija, preuzeti na ime poreskog duga metropole turizma. Trampa je obavljena, Opština je uknjižena na nekretnine u „Tre canne“, ali Vlada ni do danas nije odgovorila na zahtjev Budve da li prihvata stambeno-poslovne i garažne prostore i izbriše milionski poreski dug metropole turizma.

Bonus video: