Madžgalj četvrti put najbolji student na beogradskom Medicinskom fakultetu

Pored brojnih nagrada i priznanja ove godine Ljekarska komora Crne Gore ga je nagradila priznanjem „Najbolji student medicine van Crne Gore“
14145 pregleda 9 komentar(a)
Šućro Madžgalj, Foto: Privatna arhiva
Šućro Madžgalj, Foto: Privatna arhiva

Student četvrte godine Medicinskog fakulteta u Beogradu, Bjelopoljac Šućro Madžgalj, po četvti put je proglašen za najboljeg u svojoj generaciji.

Diploma najboljeg studenta Madžgalju je uručena 9. decembra na proslavi dana tog fakulteta.

“Priznanje stiže na polovini pete godine, kada poslije iscrpnih godina studija i velikog truda polako počinje da splašnjava motivacija. Put do ove titule je bio trnovit, pun rada, truda i odricanja, ali se na kraju sve isplatilo. Nekada bih spavao samo po dva tri sata dnevno, pisao brojne radove koji su mu pomogli u dodatnom usavršavanju”, kazao je Madžgalj.

Madžgalj je četrvtu godinu očistio već 20. juna.

Pored brojnih nagrada i priznanja ove godine Ljekarska komora Crne Gore ga je nagradila priznanjem „Najbolji student medicine van Crne Gore“.

Ispričao je da mu je tokom cijelog školovanja Crna Gora davala potporu na svakom koraku. Tokom školovanja nikada se nije desilo čak ni da poništi ispit, a sve tri godine unazad proglašavan je za najboljeg studenta Medicinskog fakulteta u Beogradu.

"Kada radite i kada ste posvećeni zaista nemate osjećaj da se tako nešto dešava, ali znam da je za mene velika sreća sreća i satisfakcija kada ja izađem sa ispita i dobijem desetku, nego što ću dobiti od fakulteta neku ratifikaciju da sam najbolji student. Naravno da je to jako uzvišeno osjećanje, naravno da sam presrećan, ali u suštini, to je samo potvrda svih mojih dosadašnjih zalaganja i u suštini nešto što me podstiče da radim u usjeravam se dalje da radim na istom planu, da isti fond bude u mojoj bazi pa na osnovu toga da se dalje usmjeravam i usavršavam", rekao je on, dodajući da ispite nikada nije poništavao. Od velikog broja nagrada i priznanja ovaj multutalentovani Bjelopoljac najrađe se sjeća prvog mjesta u Zagrebu, na međunarodnom kongresu medicinara biomedicinskih nauka. Iako je očistio godinu cijelo ljeto je ispunjeno studijskim putovanjima.

Boravio je na studijskim putovanjima i usavršavanjima u Valensiji, Sloveniji, Portugalu, Kini, gdje ga je uputio fakutet, a dio putovanja platio predsjednik Opštine Petar Smolović. Madžgalj je dobitnik nagrade na najuspješnijeg pojedinca grada Bijelo Polje 2018. godine, kao srednjoškolac, gdje je znao samo za petice osvajao je više nagrada na republičkim takmičenjima i olimpijadama znanja iz biologije, a tu su i nagrade iz recitacije, besjedništva, kao i niz internacionalnih priznanja za slikanje i pisanje pjesama.

Bonus video: