Magistrandi Građevinskog fakulteta još ne znaju svoj status

“Do kad? Do trenutka dok UCG ne bude njima tražio tačan broj studenata koje su oni upisali. Onda će oni nam pošalju obavještenje da možemo biti ispisani. A kad će to biti? To može biti i sjutra, može da bude ponedjeljak, može da bude za 10 dana. Oni ništa ne znaju. Aspolutno ništa ne znaju”
2121 pregleda 0 komentar(a)
Građevisnki fakultet Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Građevisnki fakultet Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.10.2019. 19:13h

Studenti magistarskih studija Građevinskog fakulteta još ne znaju kakav je njihov status, jer nije riješen spor između Univerziteta Crne Gore (UCG) i Ministarstva prosvjete.

Magistrandi državnih studija suočili su se prije dvadesetak dana sa mogućim ispisom sa fakulteta, kada je od njih traženo da plate 1.000 eura preko već plaćene školarine. U pitanju su studenti koji su položili sve ispite, a samo nisu odbranili magistarski rad.

Oni su se ranije danas ponovo sastali sa prodekanicom za nastavu na Građevinskom Biljanom Šćepanović.

Kako su kazali “Vijestima”, juče niko nije ni ispisan ali ni ispisan sa fakulteta.

“Do kad? Do trenutka dok UCG ne bude njima tražio tačan broj studenata koje su oni upisali. Onda će oni nam pošalju obavještenje da možemo biti ispisani. A kad će to biti? To može biti i sjutra, može da bude ponedjeljak, može da bude za 10 dana. Oni ništa ne znaju. Aspolutno ništa ne znaju,” kazao je jedan od studenata koji su prisustvovali sastanku sa Šćepanovićevom.

Studentima je rečeno i da oni odlagali upis koliko su mogli.

Iz resora prosvjete je saopšteno da oni ne treba da dodatno plaćaju i da imaju rok od dvije godine da završe studije, a iz UCG su nakon toga su kazali da “saopštenje treba potvrditi donošenjem odgovarajućeg pravnog akta”.

Bonus video: