Maja Liješević na čelu TO Budve

Budžet TO iznosi čak 3,5 miliona eura, a Liješevićeva će na poziciji direktora zamijeniti Mladena Franovića, koji je na toj funkciji bio u protekle dvije godine
481 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Jugoslav Belada
Budva, Foto: Jugoslav Belada
Ažurirano: 14.12.2018. 08:05h

Izvršni odbor Turističke organizacije Budve imenovao je Maju Liješević za novu direktorku najbogatije lokalne turističke organizacije u Crnoj Gori. Ona je, kako je „Vijestima“ potvrđeno, izabrana između nekoliko kandidata koji su se prijavili na konkursu.

Liješevićeva, koja je godinama unazad bila pomoćnica direktora Nacionalne turističke organizacije, zamijeniće Mladena Franovića, koji je prethodne dvije godine, od kada je grad preuzela koalicija opozicionih partija, kao kadar Demokrata upravljao TO Budve. Franović je bio meta napada budvanske opozicije, prije svega DPS-a, i njegov rad je često bio na tapeti tokom žučnih skupštinskih polemika.

Liješevićevu očekuje da pripremi plan rada i finansija za narednu godinu, koji bi do kraja ove godine trebalo da usvoji Skupština TO. Skupština bi trebalo da imenuje i novog predsjednika Izvršnog odbora, nakon što je prije mjesec Kristina Kika Rafailović podnijela ostavku. To mjesto prema koalicionom sporazumu pripada sada umjesto DF, Crnogorskoj, a kao najozbiljniji kandidat pominje se Danilo Kastratović.

Budžet TO iznosi čak tri i po miliona eura, koliko iznose budžeti pojedinih opština na sjeveru Crne Gore. Zato je i trošenje novca na promociju Budve i organizaciju manifestacija uvijek pod lupom kako opozicije, tako i državnih službi koje revonosno kontrolišu.

Liješevićeva preuzima da vodi Turističku organizaciju, uoči organizovanja jubilarnog javnog dočeka Nove godine ispred Starogradskih bedema. Ove godine obilježava se dvije decenije od kada je metropola turizma prvi put organizovala javni doček, i godinama unazad uspijevala je da zadrži lidersku pozicju, uprkos mnogim crnogorskim gradovima koji su krenuli stopama Budve i organizuju dočeke na otvorenom.

Praznično slavlje u Budvi počinje već 28. decembra, kada na centralnoj bini koja će biti postvaljen ana tru ispod starogradskih bedema nastupaju “Most Wanted”, “Who See” i “Beogradski sindikat. Noć poslije, 29. decembra, nastupa Etno grupa “Zora”, i poznati folk pjevač Halid Bešlić i jedna od najpopularnijih pop pjevačica Marija Šerifović.

Zabava 30. decembra, kako najavljuju organizatori,. počinje uz lokalne DJ-eve (DJ John KK i DJ Urketone), a nastavlja se uz svjetske DJ zvijezde Buraka Yetera i Darrena Emersona. U novogodišnjoj noći zagrijavanje počinje uz “Jack Lupino and Leftovers”, zatim nastupa “Aerodrom”, a u novu 2019. prisutne će uvesti jedna od najvećih eks-jugoslovenskih zvijeza Dino Merlin.

Prvog dana nove godine program počinje već od 14 časova uz popodnevni koncert klasične muzike (Revijski orkestar i sopranistkinje Sara Vujošević, Emilija Minić, Marijana Šovran, Lana Asija Dabović), a nastavlja se u večernjim satima kada nastupa “Akademia”, zatim “Partibrejkersi” i “Van Gogh”.

Za jubilarni doček Nove godine 325 hiljada eura

„Vijesti“ su dobile i zvanične podatke po kojima su za ovogodišnji petodnevni novogodišnji program Turistička organizacija i Opština Budva izdvojile čak 325 hiljada eura.

TO Budve je predvidjela 250 hiljada eura, dok je Opština izdvojila 75 hiljada, 30 hiljada eura manje nego lani.

Organizatori navode da se još ne zna da li će kompletna suma biti utrošena, ali zato najavljuju kroz intenzivnu kampanju u zemljama regiona, najbolji provod u proteklih 20 godina.

Bonus video: