Major crnogorske vojske Milutin Miličić ide u misiju u Mali

Miličić se, kako se navodi, zahvalio na ukazanom povjerenju i istakao da rad u misiji, pored angažovanja na zadacima, predstavlja priliku za lično i profesionalno usavršavanje u multinacionalnom okruženju
265 pregleda 2 komentar(a)
Milutin Miličić, Svetozar Brajković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Milutin Miličić, Svetozar Brajković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 14.08.2018. 11:19h

Major Milutin Miličić biće upućen u misiju u Mali (European Union Training Mission in Mali - EUTM), saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Njega je danas primio zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), Svetozar Brajković.

„Brajković je Miličiću poželio uspješnu realizaciju zadatka u misiji i kazao da očekuje da će na dostojan način predstavljati Crnu Goru i VCG“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Miličić se, kako se navodi, zahvalio na ukazanom povjerenju i istakao da rad u misiji, pored angažovanja na zadacima, predstavlja priliku za lično i profesionalno usavršavanje u multinacionalnom okruženju.

Iz Ministarstva su kazali da VCG učestvuje u misiji EUTM od maja 2014. godine, a Miličić, koji će obavljati dužnost vođe logističkog tima instruktora za obuku pripadnika Oružanih snaga Republike Mali, zamijeniće poručnika bojnog broda Sašu Čepića, koji je na toj dužnosti bio od februara ove godine.

„Brajković je primio i starije vodnike prve klase, Mirsada Bibića i Nikolu Šiljka nakon uspješno završene misije u Komandi operacije EU NAVFOR ATALANTA", kaže se u saopštenju.

Bibić i Šiljak su od marta bili angažovani na štabnim dužnostima na komandnom brodu ITS Carlo Margottini Ratne mornarice Italije.

EU NAVFOR ATALANTA je operacija pomorskih snaga Evropske Unije (EU) sa mandatom sprečavanja piratskih napada i oružane pljačke u vodama Indijskog okeana, sa fokusom na morski prostorSomalije.

Brajković je ocijenio da je učešće pripadnika VCG u međunarodnim operacijama izuzetna prilika za obuku i usavršavanje i da značajno doprinosi razvoju sposobnosti i unapređenju interoperabilnosti.

Bonus video: