Mališani iz vrtića „Đina Vrbica“ se družili sa pjesnicima

„Djeca iz starijih vaspitnih grupa recitovala su o Podgorici i u dječjem stilu izvela 'Podgoričke šale za velike i male'“
111 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2012. 19:04h

Mališani u vrtićima JPU „Đina Vrbica“ Dječiju nedjelju su obilježili druženjem sa poznatim podgoričkim dječjim pjesnicima.

U okviru manifestacije koja je ove godine organizovana pod motom „Naš grad - prijatelj djece“ organizovana je i humanitarna akcija prikupljanja pomoći za djecu romske populacije iz kampa na Vrelima ribničkim.

„Program pod nazivom 'Dan pjesnika' realizovan je zahvaljujući našim velikim drugarima i prijateljima vrtića, dječjim pjesnicima Bogoljubu-Bobanu Velimiroviću, Predragu Pajoviću i Slobodanu-Beću Došljaku koji su se djeci predstavili svojim pjesmama“.

„Djeca iz starijih vaspitnih grupa recitovala su o Podgorici i u dječjem stilu izvela 'Podgoričke šale za velike i male'“, saopštili su iz te predškolske ustanove.

Izložbu likovnih radova, maketa i reljefa Podgorice, onakve kakva izgleda u dječjim očima, osmislila su djeca starijih vaspitnih grupa, uz pomoć roditelja i vaspitača.

„Prikupljanje pomoći za romsku djecu, u saradnji sa NVO Prijatelji JPU 'Đina Vrbica' biće organizovano u svim vrtićima dvije nedjelje, a donirana sredstva Crveni krst dodijeliće onima kojima je pomoć neophodna“, naveli su iz JPU „Đina Vrbica“.

Bonus video: