Maloljetnik priznao da je kamenovao voz na relaciji Podgorica - Nikšić

"Maloljetni S.D. (17) priznao je da je u mjestu Burum, Spuž, kamenicama gađao voz", saopšteno je iz Uprave policije
99 pregleda 25 komentar(a)
novi voz kamenovanje, Foto: Zcg-prevoz.me
novi voz kamenovanje, Foto: Zcg-prevoz.me
Ažurirano: 11.01.2014. 08:13h

Službenici danilovgradske policija u saradnji sa Grupom za bezbjednost na željeznici identifikovali su i uhapsili maloljetnog S. D. iz Danilovgarda, zbog sumnje da je prije dva dana kamenovao voz koji je saobraćao na relaciji Nikšić- Podgorica.

"Maloljetni S.D. (17), nastanjen u mjestu Ciglana, priznao je da je u mjestu Burum, Spuž, kamenicama gađao voz. Nakon toga, S.D. je, prilikom nailaska voza iz Podgorice, na pruzi postavio više kamenica, čime je ugrozio kretanje voza po pruzi", saopšteno je "Vijestima" iz Uprave policije.

Maloljetnik je inspektorima ispričao da je kamenice na pruzi postavio "iz radoznalosti", jer ga je, kako je kazao, zanimalo kako će voz preći kamenje.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" postavljanje kamenica na prugu, ozbiljno je ugrožavanje bezbjednosti voza i putnika, jer je veoma lako moglo doći do prevrtanja voza.

Direktor Sektora za lokalni saobraćaj u Željezničkom prevozu Milovan Janković kaže da je načinjena ozbiljna šteta i da voz neće moći da saobraća dva dana dok se ne zamijene sva polomljena stakla.

Njega brine što je kamenovanje vozova postalo učestala pojava.

Bonus video: