Mandić: Molite se da nam budu okajani grijesi ako naudimo drugome

Lider DF-a je pozvao patrijarha Irineja, mitropolita Amfilohija, episkope Joanikija, Dimitrija i Atanasija da se "pomole za predstavnike srpskog naroda u Crnoj Gori u burnom periodu koji ih čeka"
1820 pregleda 9 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić čestitao je Vaskršnje praznike Patrijarhu srpskom Irineju, Mitropolitu crnogorsko-primorskom i arhiepiskopu cetinjskom Amfilohiju, Episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju, Episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Dimitriju, Episkopu mileševskom Atanasiju, i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve i poželio da ih provedu u zdravlju i miru.

"U ovim danima, kada sudije ovoga svijeta, drže mač nad glavom nama koji smo predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori i prijete dugogodišnjim robijama, tješi nas činjenica da je Sin Božiji podnosio za spas svijeta sve muke koje su mu ovozemaljske sudije odredile da bi posle raspeća i stradanja vaskrsao u slavi i okajao grijehe čovječanstva", poručio je Mandić u čestitki.

On je pozvao patrijarha Irineja, mitropolita Amfilohija, episkope Joanikija, Dimitrija i Atanasija da se "pomole za predstavnike srpskog naroda u Crnoj Gori u burnom periodu koji ih čeka".

"Molite se da budu okajani grijesi i nas grešnih, na pravdi Boga napadnutih, ako ne pristanemo na lance i ropstvo, koje su nam odredili neprijatelji našeg naroda i Crkve Onoga čije vaskrsenje proslavljamo, i ako u svemu tome, ne svojom voljom, naudimo drugome. Neka nam ovaj veliki praznik podari mudrost i hrabrost da izdržimo svaki napad onih koji su ogrezli u zlu, prevari i mržnji, i da istrajemo u borbi za one vrijednosti koje su krasile naše slavne pretke. Prije svega u odbrani naše svete zemlje, Kosova i Metohije. Srpski narod se, na svim svojim prostorima, nalazi pred brojnim izazovima i preprekama, ali kao i uvijek kroz istoriju, vjera u Boga, naše jedinstvo i slogu biće jača od svih neprijatelja. Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse", zaključio je Mandić.

Bonus video: