Mandić: Ovaj Božić dočekujemo sa nikad većim jedinstvom među vjernicima i eparhijama SPC u Crnoj Gori

"Čestitajući vam ovaj najradosniji hrišćanski praznik prošle godine "- ukazao je Mandić- "rekli smo vam da ne sumnjate da će vjerujući narod braniti Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Sada kada je taj trenutak došao, na sreću i radost svih nas, uvjerili smo se da smo bili u pravu"
3181 pregleda 18 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 06.01.2020. 14:30h

Predsjednik Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, čestitao je predstojeći Božić Patrijarhu srpskom Irineju, Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, Episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju, Episkopu zahumsko-hercegovačkom Dimitriju, Episkopu Mileševskom Atanasiju i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve sa željom da ga proslave u miru, zdravlju i radosti.

On je istakao da ovaj Božić dočekuje sa "nikad većim jedinstvom među vjernicima i eparhijama Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori ali i nikad većim jedinstvom čitavog srpskog naroda koji je na svim meridijanima iskazao solidarnost sa vjernim narodom u Crnoj Gori koji se protivi donošenju sramnog Zakona o slobodi vjeroispovjesti od strane režima u Podgorici".

"Čestitajući vam ovaj najradosniji hrišćanski praznik prošle godine "- ukazao je Mandić- "rekli smo vam da ne sumnjate da će vjerujući narod braniti Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Sada kada je taj trenutak došao, na sreću i radost svih nas, uvjerili smo se da smo bili u pravu".

"Oni koji danas pokušavaju da ukinu istorijsku, petrovićku Crnu Goru, kao i mnogi drugi okupatori, prvo su udarili na našu Crkvu, Njegoša, kosovsku misao i naše vjekovne saveznike i zaštitnike. Kroz montirani sudski proces za tzv. Državni udar proganjaju i političke lidere srpskog naroda u Crnoj Gori. Zahvalni smo Bogu što je naša namjera da na političkom polju delegitimišemo sramni Zakon protiv SPC i pozovemo građane da iskažu nezadovoljstvo zbog njegovog donošenja uspjela jer su oni to i uradili u nikad većem broju, blokirajući puteve, praveći protestne šetnje i na razne druge načine. Taj prvi narodni impuls Crkva je osjetila i to je potom preraslo u veličanstvene litije i molebane koje ovih noći imamo u Crnoj Gori ali i u svim drugima krajevima u kojima žive vjernici Srpske pravoslavne crkve" - rekao je Mandić.

Bonus video: