Mariji Mitrović stipendija MZ Župa nikšićka

Pravo da učestvuju na ovom konkursu imali su studenti treće i viših godina studija sa prosjekom preko devet, čije je prebivalište iz MZ Župa nikšićka
148 pregleda 1 komentar(a)
Marija Mitrović stipendija MZ Župa nikšićka, Foto: MZ Župa
Marija Mitrović stipendija MZ Župa nikšićka, Foto: MZ Župa
Ažurirano: 26.01.2017. 10:48h

Marija Mitrović, koja studira crnogorski jezik na nikšićkom Filološkom fakultetu, dobitnica je stipendije koju od ove godine dodjeljuje Mjesna zajednica Župa nikšićka. Marija je ispunila oba uslova za stipendiju – ima najveći prosjek od svih prijavljenih kandidata, 9,82, i živi u Župi. Iznos stipendije koju će Marija primati u školskoj 2016/2017.godini, je 50 eura mjesečno.

Uručujuči rješenje o stipendiji predsjednik MZ Dragoljub Radulović poželio je Mariji da i u narednom periodu ostvaruje što bolje uspjehe čime će na najbolji način predstavljati MZ iz koje dolazi.

Ona se zahvalila na dobijenoj stipendiji i obećala da će nastaviti da znanjem i uspjesima opravda ukazano povjerenje.

"Ovo je prvi put da MZ Župa nikšićka dodjeljuje stipendiju za najboljeg studenta. Želja je da se od naredne studijske godine poveća broj studenata koje bi MZ stipendirala. Kroz ove aktivnosti želimo da koliko toliko pomognemo svoj mladi i perspektivni naraštaj", kazao je Radulović.

Pravo da učestvuju na ovom konkursu imali su studenti treće i viših godina studija sa prosjekom preko devet, čije je prebivalište iz MZ Župa nikšićka.

Poslednjih nekoliko mjeseci Savjet MZ, predvođen predsjednikom Radulovićem, uradio je više akcija posvećenih mlađem naraštaju. Za mališane iz vrtića "Mačak" obezbijedili su tobogan, ljuljašku, klackalicu, DVD i muzičku liniju, dok su njihovim starijim drugarima iz Osnovne škole "Dušan Bojović" poklonili klavijaturu.

Pokrenuli su i vjerovatno jedinstvenu akciju prikupljanja novčanih sredstava kako bi svih 40 učenika devetog razreda moglo da ode na polumatursku ekskurziju. Vjeruju da će do maja prikupiti sva potrebna sredstva.

Bonus video: