Marina Vujačić nova državna sekretarka Ministarstva evropskih poslova

Vujaćić je naglasila da njen angažman u Ministarstvu evropskih poslova "ne znači i prestanak zalaganja za ljudska prava i vladavinu prava"
95 pregleda 12 komentar(a)
Marina Vujačić, Foto: PR Centar
Marina Vujačić, Foto: PR Centar
Ažurirano: 31.08.2017. 16:05h

Marina Vujačić, izvršna direktorica Udruženja mladih sa hendikepom, imenovana je na današnjoj sjednici Vlade za državnu sekretarku Ministarstva evropskih poslova.

"Nikada nijesam pomislila da kritičarka u meni može biti u nekoj drugoj ulozi, a sada ću, u stvari, biti svakodenvno podložna vašoj kritici. U UMHCG sam došla kao pripravnica, iako sam više ljudi doživljavala 'šefovima', nikada suštinski nijesam bila nikom podređena. Kao što sam tada naivno, a ujedno i smjelo preuzela upravljanje UMHCG, danas isto tako ulazim u MEP. Kritikujte me, kako bih bila bolja. Time ćete mi dati volju i motiv da ja od drugih tražim više i bolje", objavila je u poruci javnosti na Facebooku.

Vujaćić je dodala da njen angažman u Ministarstvu evropskih poslova "ne znači i prestanak zalaganja za ljudska prava i vladavinu prava".

"Naprotiv, znači samo drugačiju poziciju za njihovo dostizanje", kazala je ona.

Marina Vujačić je, kako to stoji i u zvaničnoj biografiji na sajtu UMHCG, osoba sa invaliditetom.

Posebno voli diskusije na teme iz oblasti ljudskih prava i svih tema iz oblasti invaliditeta. Predavač je na temu ljudskih prava osoba s invaliditetom, zabrane diskriminacije, inkluzivnog obrazovanja, afirmativne akcije i izjednačavanja mogućnosti, društvenih stavova i odnosa medija kroz istoriju prema osobama s invaliditetom… Bila je i trenutno je članica različitih Vladinih radnih grupa i tijela: Radne grupe za izradu Akcionog plana Strategije za integraciju osoba s invaliditetom u periodu od 2011 – 2015. godine, Operativnog tijela zaduženog za sprovođenje Strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji 2014 – 2018, Savjeta za razvoj NVO za period 2014.-2018. Za oblast djelovanja- razvoj i zaštita ljudskih prava i Sektorskog monitoring odbora za IPA IV komponentu – razvoj ljudskih resursa, formiranog od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja. Kourednica je za oblast – Ljudska prava – Koalicije za praćenje pregovora s EU za poglavlje 23 – Pravosuđe i temeljna ljudska prava i u tom dijelu je odgovorna za ljudska prava osoba s invaliditetom.

Bonus video: