Marko Petričević menadžer Opštine Tivat

Petričević je nekoliko godina bio generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u MORT-u
579 pregleda 1 komentar(a)
Marko Petričević (novine), Foto: Vijesti
Marko Petričević (novine), Foto: Vijesti
Ažurirano: 14.11.2017. 17:53h

Bivši visoki funkcioner Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) Marko Petričević (DPS) biće novi menadžer Opštine Tivat.

“Vijestima” je nezvanično potvrđeno u lokalnom DPS-u i opštinskoj administraciji da će Petričević vrlo brzo preuzeti funkciju koja je ostala upražnjenja nakon što je u maju prošle godine oformljena nova gradska uprava gradonačelnice Snežane Matijević.

Tada je ukinuta funkcija menadžera Opštine koju je prethodno pokrivao Zoran Petranović (SDP).

Petranović je ostao u lokalnoj upravi kao savjetnik u kabinetu gradonačelnice, a iz tivatskog DPS-a su lani obrazlažući novu sistematizaciju opštinske vlasti i formiranje ukupno čak 19 sekretarijata, direkcija i službi, kazali da im stoga funkcija menadžera Opštine više nije potrebna.

Petričević je nekoliko godina bio generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u MORT-u, a prije dvije nedjelje je, „iz ličnih razloga“, podnio ostavku. Vlada ga je u petak i zvanično razriješila te dužnosti.

On je bio prinuđen da to uradi jer je DPS morao da Petričevićevo mjesto u MORT-u prepusti svom koalicionom partneru - Socijaldemokratama, shodno koalicionom ugovoru.

Diplomiranog ekonomistu Ćazima Hodžića (BS) Vlada je u petak imenovala za v.d. direktora Direktorata kojeg je vodio Petričević.

Petričevič (42) je doktorant na Univerzitetu Singidunum na predmetu menadžment u turizmu.

Rođeni Kotoranin se iz Podgorice vraća u Tivat gdje je pet godina bio izvršni direktor ovdašnjeg HTP „Mimoza“ i jedan od predavača na Fakultetu za mediteranske poslovne studije.

Bonus video: