Marković: Mojkovac važna adresa Vladinih razvojnih politika

On je kazao da slika infrastrukturno i komunalno preporođenog Mojkovca ohrabruje i daje podsticaj za nova pregnuća
160 pregleda 6 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Gov.me
Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 12.08.2018. 09:23h

Premijer Duško Marković čestitao je Dan opštine Mojkovac i poručio da u implementaciji Vladinih razvojnih politika taj grad postaje važna adresa.

On je kazao da slika infrastrukturno i komunalno preporođenog Mojkovca ohrabruje i daje podsticaj za nova pregnuća.

"Vlada je opredijeljena da u punom kapacitetu podstiče razvoj Sjevera. U okviru toga identifikovali smo mogućnosti zajedničkih razvojnih i investicionih aktivnosti“, navodi se u čestitki Markovića građanima, odbornicima i rukovodstvu Opštine povodom 13. avgusta – Dana opštine Mojkovac.

Ocjenjujući da su rezultati u razvoju Mojkovca dovoljan razlog da se ovogodišnji Dan opštine proslavi sa novim očekivanjima, Marković je izrazio posebno zadovoljstvo činjenicom da se praznik dočekuje u ambijentu ekonomskog napretka.

"Pri čemu nakon prošlogodišnje stope rasta koja je bila jedna od najvećih u Evropi, u prvom kvartalu ove godine imamo nastavak tog trenda po stopi od 4,5 odsto", naveo je premijer.

On je kazao da izgradnja Ski centra Žarski i korišćenje ostalih potencijala Bjelasice daju veliki zamah razvoju turizma i ekonomskom prosperitetu.

"Osnivanje preduzeća Skijališta Crne Gore sa sjedištem u Mojkovcu osnažiće valorizaciju prirodnih potencijala Sjevera, ali i Mojkovca. Dakle, u implementaciji Vladinih politika usmjerenih na razvoj, Mojkovac postaje važna adresa“, poručio je Marković.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Dana opštine predsjednicima Opštine i Skupštine Ranku Mišniću i Dragomiru Mrdaku, odbornicima Skupštine Opštine, građanima Mojkovca i učesnicima svečane sjednice.

"Istorija Mojkovca, kao neodvojivi dio slavne crnogorske istorije, koji je nekada predstavljao trgovačko i rudarsko čvorište ovog dijela Balkana, ovjekovječena je veličanstvenom žrtvom Mojkovačke bitke, simbolom vjekovne crnogorske borbe za slobodu, koja je svoj puni smisao i izraz dobila obnavljanjem države mirnim putem prije dvanaest godina. U tim procesima Mojkovac je postao jedna od tvrdih uporišnih tačaka moderne Crne Gore, najmlađe članice NATO alijanse, i zemlje kandidata na pragu Evropske unije, važnog faktora regionalne stabilnosti. Evidentan napredak koji je vaša opština ostvarila poslednjih godina istovremeno je i prepoznatljiv pokazatelj ispravnosti kursa naše državne politike. Siguran sam da će i u novoj fazi u kojoj ćemo se fokusirati na dinamičniji ekonomski i institucionalni razvoj radi dostizanja evropskog kvaliteta života za naše građane, Mojkovac sa svojim prirodnim potencijalima i sa svojim ljudima, imati posebno zapaženo mjesto i ulogu. U svim vašim progresivnim nastojanjima možete računati na punu podršku sa nivoa Države".

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je praznik građanima Mojkovca i lokalnom rukovodstvu.

„Grad koji je bio i ostao na privrednim i trgovačkim mapama označen kao nezaobilazan, ali i kao simbol otpora i stradanja, kroz ratove i pošasti kojih je bilo odviše u našoj burnoj istoriji, danas hvata korak sa demokratskim i ekonomskim razvojem Crne Gore na evroantlantskom i evropskom putu. Imajući u vidu razboritost i vjeru u budućnost kao karakternu i dominantnu crtu gorštaka i u najtežim vremenima, vjerujem da će Mojkovac i Mojkovčani znati da iskoriste šanse koje im pružaju privredni, poljoprivredni i turistički potencijali, te sa kvalitetnom saradnjom sa resornim ministarstvima, obezbijediti neophodne uslove za valorizaciju započetih i planiranih projekata, koji su neophodni za napredak i sigurnu egzistenciju u gradu ispod Sinjajevine i Bjelasice. U to ime Vam čestitam Dan opštine Mojkovac – 13. avgust", stoji u Brajovićevoj čestitki.

Bonus video: