Marković stavlja Brana Mićunovića na dnevni red

Vanja Ćalović traži zvaničan odgovor na pitanje da li je kontroverzni Nikšićanin povezan sa organizovanim kriminalom
132 pregleda 0 komentar(a)
dusko markovic, Foto: Savo Prelević
dusko markovic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.10.2011. 08:29h

Nacionalna komisija za borbu protiv korupcije i kriminala do kraja mjeseca razmatraće inicijativu izvršne direktorice Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vanje Ćalović, kojom je tražila da predsjednik Komisije Duško Marković od javne i tajne policije zatraži informacije čime se bavi Nikšićanin Branislav Brano Mićunović.

„Dobili smo inicijative Ćalović za stavljanje određenih pitanja na dnevni red sljedeće sjednice. To su pitanja koja se tiču slučaja (Safet) Kalić, slučaja paljenja automobila ND „Vijesti“, kao i zahtjeva za pribavljanje informacija o vrstama poslova Branislava Mićunovića. Sve tri inicijative biće razmatrane na sljedećoj sjednici Komisije u skladu sa njenim nadležnostima“, rekla je „Vijestima“ portparol Ministarstva pravde Ana Radusinović.

Ona je rekla da sjednica Komisije još nije zakazana, ali da je planirano da bude održana do kraja mjeseca.

Ćalovićeva, koja je član tog Vladinog tijela, predlaže da policija dostavi i informaciju da li je Mićunović, koga u medijima najčešće nazivaju kontroverznim biznismenom, i u kojoj mjeri povezan sa organizovanim kriminalnim aktivnostima u Crnoj Gori i van nje.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: