Marković u Makedoniji: Država Crna Gora uvijek će biti uz svoje iseljenike

"Istaknuto je da je članstvo Crne Gore u NATO-u značajno doprinijelo međunarodnom ugledu države ali i povećanom interesovanju investitora za njene potencijale", kaže se u saopštenju
2 komentar(a)
Duško Marković, predstavnici dijaspore, Makedonija, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, predstavnici dijaspore, Makedonija, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 17.10.2017. 12:20h

Država Crna Gora uvijek će biti uz svoje iseljenike, poručio je danas u Skoplju predsjednik Vlade, Duško Marković, u razgovoru sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Makedoniji.

Na sastanku sa predsjednikom Crnogorske zajednice u Makedoniji, Borisom Popivodom i predsjednikom Saveza iseljenika iz Crne Gore u Makedoniji, Medom Balićem razgovarano je o aktivnostima crnogorske zajednice i o njihovoj saradnji sa institucijama Crne Gore.

Premijer je upoznao naše iseljenike sa političkom i ekonomskom situacijom u Crnoj Gori i sa prioritetima i rezultatima Vlade.

"U tom kontekstu istaknuto je da je članstvo Crne Gore u NATO-u značajno doprinijelo međunarodnom ugledu države ali i povećanom interesovanju investitora za njene potencijale", kaže se u saopštenju.

Predstavnici iseljeničkih organizacija čestitali su Vladi i premijeru na dosadašnjim uspjesima i istakli da je posebno važno očuvanje građanskog koncepta države Crne Gore.

Marković je razgovarao i sa počasnim konzulima Crne Gore u Makedoniji, Miloradom Andrijaševićem i Brankom Azevskim koji su ocijenili su da postoji veliki prostor za jačanje crnogorsko-makedonske ekonomske saradnje.

"Ukazano je na značaj uloge počasnih konzula u promociji crnogorskih privrednih, investicionih, turističkih, kulturnih i drugih potencijala naše zemlje", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je na sastanku razgovarano i o potrebi otvaranja direktne avionske linije Podgorica – Skoplje.

Bonus video: