Markuš: Burić kupio četiri hotela i zaradio četiri miliona eura

“Za 4,7 miliona eura kupio „Podgoricu“, „Crnu Goru“, „Ljubović“ i kamp „Zlatica“, koji je onda prodao za 8,7 miliona”, tvrdi Markuš
530 pregleda 29 komentar(a)
Andrija Markuš, Foto: Luka Zeković
Andrija Markuš, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.01.2016. 18:51h

Arhitekta i član Arhitektonskog foruma Andrija Markuš, kazao je da vlasnik “Normal toursa” Žarko Burić odbija da odgovori kako je kupio hotel “Podgorica” za manji iznos nego što vrijedi zemlja na kojoj je izgrađen.

On je reagujući na izjavu Burića u tekstu “Nelegalno stečeno neka mi uzmu” kazao da bi njegov odgovor trebalo cijeniti po onome što nije odgovorio, a ne po onome što je pokušao da odgovori.

“Burić govori grube neistine da gradi udaljeno od sadašnjeg objekta, a to se vidi i na fotografiji širokog iskopa za podrum koji ide do zida hotela 'Podgorica'. Za Burićevo isticanje da iako je ugostiteljski radnik mjerodavan je i za ovu struku, navodeći iskustvo sa hotelom 'Crna Gora', mogu da kažem da je to samo iskustvo u rušenju”, istakao je Markuš.

On je naveo da je krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina prošlog vijeka portir hotela „Crna Gora“ izgledao kao brat blizanac De Golu, kako su ga i zvali, te je nosio i sličnu uniformu, samo je bio manjeg rasta.

“Bio je atrakcija za turiste. Umjesto da se sada njega sjetimo sa vremenom koje je Burić rušenjem hotele porušio, mi ćemo preći da i sa ugostiteljima o arhitekturi raspravljamo”, navodi Markuš.

On se osvrnuo i na Burićevu izjavu da se slaže da se pokrene inicijativa da se njemu i njegovim kompanijama oduzme sva nelegalno stečena i kupljena imovina.

“Ako je Burić toliko moćan da od njegove saglasnosti (koju pominje) zavisi da li će se pokrenuti taj postupak, tada mogu da shvatim kakva je bila njegova pozicija i njegovih pomagača, u kojem se ne može izostaviti Miomir Mugoša, kad je od društva mogao četiri hotela u Podgorici da kupi za 4,7 miliona eura. A to su „Podgorica“, „Crna Gora“, „Ljubović“ i Kompleks kampa „Zlatica“. A poslije je vratio društvu, prodao kamp „Zlatica“ za iznos od 8,7 miliona eura. Znači, besplatno je došao do ta četiri hotela i još zaradio četiri miliona. Iznosi kupovina objavljeni su, a to nije demantovao Burić”, istakao je Markuš.

Bonus video: