Markuš i Miličković najavili krivičnu prijavu protiv Mugoše

Iz službe za odnose s javnošću juče nijesu odgovorili na optužbe Markuša i Miličkovića
86 pregleda 2 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: Zoran Đurić
Vasilije Miličković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.12.2013. 21:03h

Arhitekta Andrija Markuš i preduzetnik Vasilije Miličković podnijeće krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Miomira Mugoše i NN lica, za koja tvrde da su zloupotrijebili službeni položaj tokom eksproprijacije njihovog i drugih privatnih zemljišta.

Markuš je u saopštenju dostavljenom “Vijestima” naveo da je novac, “koji nije malog iznosa, ulagan u predizborno političko građevinarstvo, izgradnjom manjih prilaznih puteva i druge infrastrukture, za dodvoravanje građanima prividom brige i blagostanja”.

Iz službe za odnose s javnošću juče nijesu odgovorili na optužbe Markuša i Miličkovića.

Markuš je naveo da će uz krivičnu prijavu dostavilti “čvrst dokaz”, dobijen 16. decembra 2012. godine na raspravi u Upravi za nekretnine, koja se vodila po presudi Upravnog suda od 6. marta 2012.

“... Kojim je, zbog nezakonitosti, poništeno rješenje o prinudnom ulasku u imovinu Andrije Markuša za potrebe izgradnje puta do stana tadašnjeg premijera Igora Lukšića, a sve bez ijednog isplaćenog eura”, saopštio je Markuš.

Istakao je da je dobio presudu “da je sve to bilo nezakonito”, ali da nadležni odbijaju da je sprovedu.

On je istakao da je od prekršenih ljudskih prava važnije ko je, gdje i kako odnio novac koji je po Zakonu o eksproprijaciji morao da bude deponovan “na poseban račun depozita Ministarstva finansija”, kako niko, sem vlasnika zemljišta, ne bi mogao da ga podigne.

Markuš tvrdi da je Glavni grad odbija da dostavi potvrdu o obezbijeđenom novcu, iako je to traženo presudom Upravnog suda.

Bonus video: