Martinuš: Crna Gora bilježi kontinuiran napredak

Martinuš je, govoreći o reformi pravosuđa i vladavini prava, savjetovao da Crna Gora treba da bude proaktivna prema zemljama članicama EU u predstavljanju rezultata u reformi pravosuđa i borbi protiv organizovanog kriminala
57 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Vukčević, Foto: Sudski savjet
Zoran Vukčević, Foto: Sudski savjet
Ažurirano: 16.06.2015. 19:31h

Na Međuvladinoj konferenciji 22. juna u Luksemburgu biće prepoznat konstantan i kontinuiran napredak Crne Gore, rekao je zvaničnik Evropske unije, Zoltan Martinuš.

Sa Martinušem je danas u Savjetu Evrope razgovarao predsjednik Sudskog savjeta Mladen Vukčević.

Martinuš, koji je direktor za proširenje, bezbjednost, civilnu zaštitu i podršku Savjetu za spoljne poslove u Savjetu EU, najavio da će na Međuvladinoj konferenciji 22. juna u Luksemburgu biti prepoznat konstantan i kontinuiran napredak Crne Gore, kao “priče sa dobrim vijestima”.

"Crna Gora je država u kojoj se bilježi kontinuirani napredak", ocijenio je on.

Martinuš je, govoreći o reformi pravosuđa i vladavini prava, savjetovao da Crna Gora treba da bude proaktivna prema zemljama članicama EU u predstavljanju rezultata u reformi pravosuđa i borbi protiv organizovanog kriminala.

Vukčević je sagovornika upoznao sa aktuelnom fazom u procesu reforme zakonodavnog i institucionalnog okvira u pravosuđu, s naglaskom na jačanju institucionalne nezavisnosti sudstva i personalne nezavisnosti sudija, kao i jačanju transparentnosti pravosudnog sistema.

Sastanak sa Martinušom održan je u okviru Vukčevićeve posjete institucijama Evropske unije i Kraljevine Belgije, koja je počela juče, posjetom Sudu pravde EU.

Vukčević će sjutra imati sastanke u Visokom savjetu pravde Kraljevine Belgije i Stalnoj kancelariji Evropske mreže pravosudnih savjeta EU, a posjetu će završiti sastankom u Evropskoj komisiji.

Bonus video: