Maslinari: Čistimo naše blago od korova i makije

Saopšteno je da je okupljanje u 9 časova, kod Veljih vrata Starog grada i da Društvo maslinara manifestaciju organizuje u saradnji sa Društvom za očuvanje, promociju i valorizaciju kulturne baštine područja Starog Bara CIVITAS
143 pregleda 0 komentar(a)
Kašćel, Foto: Radomir Petrić
Kašćel, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 07.04.2017. 20:16h

Barski maslinari pozvali su ljude dobre volje da im se sjutra pridruže u akciji čišćenja i uređenja atraktivne pješačke staze od akvadukta niz Kašćel do Kajnaka, odnosno “Makine Salakovića” u Podgradu.

Saopšteno je da je okupljanje u 9 časova, kod Veljih vrata Starog grada i da Društvo maslinara manifestaciju organizuje u saradnji sa Društvom za očuvanje, promociju i valorizaciju kulturne baštine područja Starog Bara CIVITAS.

Predsjednik Društva Ćazim Alković rekao je “Vijestima” da je “većini Barana nepoznato područje” pravo blago koje je vremenom zaraslo u korov i makiju i postalo neprohodno.

Stazom kojom su se Starobarani u prošlosti spuštali do rijeke, više se ne može proći i ona polako nestaje, upozorio je.

“Da bismo unaprijedili turističku ponudu, razvoj maslinarstva i očuvanja kulturne i prirodne baštine, ovo će biti naša prva akcija čišćenja i uređenja ove skoro zaboravljene pješačke staze. Ponesite sa sobom alatku koju imate, motornu testeru, kosilicu, kosijer, kramp ili nešto slično i dođite u subotu u Stari Bar. Ako nemate baš nijednu alatku, ponesite dobru volju i osmijeh i dođite da se družimo i zajednički uradimo dobru stvar za naš grad”, kazao je Alković.

Bonus video: